Crkva (zajednica)

Strana 4 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4

Ići dole

Re: Crkva (zajednica)

Počalji od lavić taj 2014-02-01, 18:56

B) Ako misliš na MALO STADO kao malo onih koji nalaze put u život?

Matej 7.
7:13 Uđite na uska vrata; jer su široka vrata i širok put što vode u propast, i mnogo ih ima koji njim idu.
7:14 Kao što su uska vrata i tesan put što vode u život, i malo ih je koji ga nalaze.

Isus upozorava da je On vrata i bez vere u njega idući i ugađajući telu i željama tela promašuju se vrata te ih je malo koji ne idu uskim putem.Ali Gospod ne reče ko ide širokim putem nemože preći na uski jer se niko od grešnika nebi spasio jer SVI idu širokim putem a mi čujemo na više mesta da će biti mnoštvo koje će poverovati i biti spašeno i to nalazimo u Bibliji ali piše još nešto a to se izostavlja a sad ću ga pokazati:

I Petr.
,,5:9 Branite se od njega tvrđom u veri, znajući da se takva stradanja događaju vašoj braći po svetu.
5:10 A Bog svake blagodati, koji vas pozva na večnu svoju slavu u Hristu Isusu, on da vas, pošto malo postradate, savrši, da utvrdi, da ukrepi, da utemelji.

II Kor.
7:7 A ne samo dolaskom njegovim, nego i utehom kojom se on uteši za vas kazujući vašu želju, vaše plakanje, vaše stradanje za mene, tako da se još većma obradovah.

Zbog Pavla i vere su stradali i sam Pavle kao i ostali apostoli i učenici su mučenički stradali samo je Jovan umro prirodno.

Otk. 13
13:6 I otvori usta svoja za huljenje na Boga, da huli na ime Njegovo, i na kuću Njegovu, i na one koji žive na nebu.
13:7 I dano joj bi da se bije sa svetima, i da ih pobedi; i dana joj bi oblast nad svakim kolenom i narodom i jezikom i plemenom.

13:15 I bi joj dano da dade duh ikoni zverinoj, da progovori ikona zverina, i da učini da se pobiju koji se god ne poklone ikoni zverinoj.

14:12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.
14:13 I čuh glas s neba gde mi govori: Napiši: Blago mrtvima koji umiru u Gospodu od sad. Da, govori Duh, da počinu od trudova svojih; jer dela njihova idu za njima.


lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Crkva (zajednica)

Počalji od lavić taj 2014-02-01, 19:43

jasno pitanje(ali ti ne voliš pitanja kad nemaš odgovor) kako to da crkva za koju je Isus platio cenu ide pod gnev Boćji kao i svi grešnici.


Neznam da li ti je ovo trebalo biti prvo pitanje bez obzira odgovoriću:

,,kako to da crkva za koju je Isus platio cenu ide pod gnev Boćji kao i svi grešnici,,

Ma ko govori da crkva ide pod GNEV BOŽJI....brate pomoli se Bogu.
Koliko puta pisah akli neznam zašto ne želiš čuti da li te ona tipovanja toliko smetaju?

Hajdemo iznova:
Ovako:SVETI KAKO PAGANI I JEVREJI DAKLE SVI ČINE CRKVU I NJIHOVO VREME TRAJE DO OTVARANJA 6-OG PEČATA I TAD JE I ZADNJI DUHOM ZAPEČAĆEM I IME U KNJIZI ŽIVOTA. POTOM SE PEČATE 144OOO I ZVER KREĆE U AKCIJU ZA KOGA REKOH DA KREĆE U AKCIJU OD KOGA SVETI TRPE TOLIKO PUTA TI CITIRAH 13 GL OTK. DA OD ZVERI TRPE SVETI A TO JE BEZAKONIK KOJI ĆE LIČNO UBITI DVOJICU PROROKA U TO VREME.

OD NJEGA TRPE SVETI.A ONO ŠTO TEBI NIJE JASNO SU NAJ VEROVATNIJE ČAŠE ZALA KOJE SE IZLIVAJU I ONDA NE ČITAŠ GDE PIŠE NA KOGA SE IZLIVAJU A PIŠE NA ONE ŠTO SE NE POKAJAŠE PA NAVODI TAKSATIVNO SVE OD ČEGA NA NJIH PIŠE DA IDE BOŽJI GNEV A NE NA SVETE JER SVETE BIJE BEZAKONIK A BOG BIJE NJEGOVE I POTOM I NJEGA HVATA.

Molim te negde zapiši da ne ponavljam uvek isto na forumima da sveti ništa nemaju od Boga kao kaznu već od zveri-bezakonika.
Ako to nije bilo prvo pitanje ti postavi ja sam kao i uvek tu i posle odgovorenih stotinu pitanja opet ćeš mi napisati kako ne odgovaram neznam zašto to radiš ali dobro, meni je važno da bar nekom sve to bude od koristi,

Svrha ovog upozorenja da se pazi kad crkva ide je opasnost gde MNOGI čekaju neko čudu i kažu EVO GA GOSPOD a piše da prvo mora bezakonik stići a taj stiže u istoj lažnoj sili i slavi i prevariće mnoge zato pišem da se ljudi drže Biblije a ne tipovanja.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Crkva (zajednica)

Počalji od ispravka taj 2014-02-02, 02:49

lavić ::
(ali ti ne voliš pitanja kad nemaš odgovor)

Da li je ovo istina što si napisao gore? Eno Kršćansakog foruma sve stoji pa vidi koliko pitanja ti postavih i nisi NI NA JEDNO ODGOVORIO i na to ti je Kainos sugerisao ali nikad nisi odgovorio.Ja sam na svako pitanje koje si postavio dao odgovor to je detinjasto tako nešto reći a znaš da je stanje obrnuto.

Ovde gore vidim neko pitanje beoj 2 i 3 broj 1 ne vidim.

Da vidimo šta pitaš:
2.pitanje: ako je pisano da će svi biti pobijeni u velikoj nevolji ko se ne prikloni žigu i zveri,ko su oni što će živi biti vaskrsnuti,ako po tebi su oni u 20 gl. iz velike nevolje defakto vaskrsavajući jedini,onda živi pravednici crkve nisu ubijeni kao oni koji ne žele žig ilis u primnili žig ili idu na poslednji vaskrs sa grešnicima na sud opet?

Bilo bi dobro brate da budeš malo jasniji jer ovo što si napisao ne nalazim u Bibliji evo šta kažeš:,,ko su oni što će živi biti vaskrsnuti,, ja nigde u Bibliji ne nalazim da ŽIVI VASKRSAVAJU već samo MRTVI a živi mogu samo biti preobraženi.

Mogu samo iz ovoga pokušati nahađati šta si mislio da pitaš jer uopšte nije jasno pitanje.
a) Ako si mislio na to šta će biti sa onima koji nebi bili ubijeni u vreme bezakonika i živi dočekali Isusa to je kraj vremena oni će biti PREOBRAŽENI kad mrtvi ustanu u to vreme.
b) Ako si mislio o pravedicima kao 144000 oni imaju pečat na čelu i oni neće smrti okusiti.
c)Ako si mislio na to šta će biti sa crkvom koja je upisana u knjigu života i postradala zbog zapovesti Božjih jer nisu prihvatili obožavati zver niti klanjati ikoni istog oni će ustati tad u zadnjoj trubi pošto istrube čaše zala jer je to poslednja truba.

Molim te daj mi pitanje da ga razumem šta pitaš jer ne mogu ti reći kad vaskrsavaju živi toga nema u Bibliji.


3. kako se slaže veliko mnoštvo i malo stado?


Zar nisam gore napisao da napišeš koja glava i stih i koja knjiga vidi iznad da te to zamolih jer opet treba da nagađam našta si mislio.
A) Ako si mislio na MALO STADO iz jevanđelja hajde da čujemo zbog čega ta izjava:
Luka 12
,,12:24  Pogledajte gavrane kako ne seju ni žanju, koji nemaju podrume ni žitnice, i Bog ih hrani: a koliko ste vi pretežniji od ptica?
12:25  A ko od vas brinući se može primaknuti rastu svom lakat jedan?
12:26  A kad ni najmanje šta ne možete, zašto se brinete za ostalo?
12:27  Pogledajte ljiljane kako rastu: ne trude se, niti predu; ali ja vam kažem da ni Solomun u svoj slavi svojoj ne obuče se kao jedan od njih.
12:28  A kad travu po polju, koja danas jeste, a sutra se u peć baca, Bog tako odeva, a kamoli vas, maloverni!
12:29  I vi ne ištite šta ćete jesti ili šta ćete piti, i ne brinite se;
12:30  Jer ovo sve ištu i neznabošci ovog sveta; a Otac vaš zna da vama treba ovo.
12:31  Nego ištite carstva Božijeg, i ovo će vam se sve dodati.
12:32  Ne boj se malo stado! Jer bi volja vašeg Oca da vam da carstvo.

Narod se brine za telesno više nego za duhovno i zato im govori o obećanju da se ne brinu i da će dobiti carstvo. Kome se to Isus obraća? Učenicima i onoj šačici koja ga sluša da se ne boje jer kad bude vreme vaskrsa primiće carstvo.
Ako na VELIKO MNOŠTVO misliš na Otk. 7 gl 9 stih i dalje čujmo odakle oni stigoše u nebo:

7:9  Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
7:10  I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu.
7:11  I svi anđeli stajahu oko prestola i starešine i četiri životinje, i padoše na lice pred prestolom, i pokloniše se Bogu.
7:12  Govoreći: Amin; blagoslov i slava i premudrost i hvala i čast i sila i jačina Bogu našem va vek veka. Amin.
7:13  I odgovori jedan od starešina govoreći mi: Ovi obučeni u bele haljine ko su, i otkuda dođoše?
7:14  I rekoh mu: Gospodaru! Ti znaš. I reče mi: Ovo su koji dođoše od nevolje velike, i opraše haljine svoje i ubeliše haljine svoje u krvi Jagnjetovoj.
7:15  Zato su pred prestolom Božijim, i služe Mu dan i noć u crkvi Njegovoj; i Onaj što sedi na prestolu useliće se u njih.
7:16  Više neće ogladneti, i neće na njih pasti sunce, niti ikakva vrućina.
7:17  Jer Jagnje, koje je nasred prestola, pašće ih, i uputiće ih na izvore žive vode; i Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih.

ta ti tu nije jasno to što je onom stadu obećao da se ne boje i da će primiti carstvo u svoje vreme i onda pojava mnoštva spašenih iz svih naroda? Ako je to u pitanju onda nisi razumeo da Isus sem onih koji su išli za njim ima još mnogo kroz istoriju koji će ga verovati i spasiti se.

Postavi i pitanje beoj 1 i postavi brate više postavi sva pitanja samno MOLIM TE da budu jasna i nema problema jer ja ne mogu znati šta si ti mislio dok ne pitaš jasno.B) Ako misliš na MALO STADO kao malo onih koji nalaze put u život 
često me pitaš gde piše da će prvo vaskrsenje biti pre nevolje,a gde piše d aneće? nigde.
sada napokon smo došli do jedne stvari koja stalno ti je nekako izmicala,verujem slučajno. kao da si žive smetao sa uma. prvo idu kažeš mrtvi sve je to vakrs za mene da li preobraženi ili vaskrsli jer i oni u grobovima se preobražavaju. no ajmo dalje. sada oni živi ja sam pitao.
1.oni živi dakle što SA NJIMA JER ONI TREBAJU BITI PREOBRAŽENI. ti kažeš pa na kraju sedme trube. sada,ako je to tako piše da će svi koji tu budu u nevolji dok traje biti ubijeni ako se ne poklone o ne prime žiga. svi. onda i ti "živi" moraju biti ubijeni ili kako sam ti rekao,ili ostaje da prime žiga pa da idu u ognjeno jezero što li?
(nadam se da neće biti prekrajaNJE TESTA DA SVI ,NE ZNAČE SVI UBIJENI)
2. GDE SI NAŠAO i taj podatak njime sam se bavio neki puta,da 144 000 neće biti ubijeni,gde piše da neće biti ubijeni. ide da će biti pečaćeni da na njih ne dođe izlivanje onoga na more i zemlju drveta od anđela.samo ta zaštita je pomenuta ne i dalje. sada da li se pod ubijanje svetih misli samo na dva svetca iz 11.gl. ili još nekoga?
3. pomenuo si da malo stado je malo stado ipak. mada si dodao da sa širokog puta će nekako mnogi da pređu i popune broj do nebrtojeno mnođštvo ali to deluje kao igrice kod dece. kad misliš da se to dogodi,Isus kaže dali će naći veru kad dođe na zemlju u opšte,i da ne skrati dane niko se ne bi spasio.
4. spomenuo si da bi nadopunio veliko mnoštvo i mnoge kroz vekove koji su u stradanju bili,da tačno,ali ovde se jasno stavlja naglasak iz velike nevolje koji dolaze takod a tvoje uzaimanje kroz vekove ne ide,jer ti vaskrsavaju među one mrtve vernike a potom idu iz velike nevolje posebno,a sad oni živi ne znam kaiko to da se reši jer ili su ubijenis vi ili ostaje da vaskrsnu na kraju sa grešnicima u opštem vaskrsu?!
vidiš ne ide baš lako sa pričom samo oko 20 gl.
5. sada oko onih pravednika je jasno. niko ne stavlja akcenat na to. ja nisam tvrdio da je to bio taj prvi vaskrs crkve pre nevolje već sam ti samo napomenuo da ono u 20 gl. nije jedini vaskrs i to ti stavio da vidiš. sam si rekao kako to gledaš da su to prvine.bile prvine ili ne to je jedan vaskrs bio. isto tako moraš paziti i na mateja 13 da ide prvo kukolj pa onda žito gore. kukolj ide na sud kroz nevolje a žito se odvaja.onda da li je to naivno ne videti vaskrs crkve tu.dalje otkr. 14 uzrelo prezrelo žito pre sedam čaša otkuda prezrelo žito kad je pšenica već u žetvi bila oko mateja 13 .odvajanjem od kukolja.

ispravka

Broj poruka : 295
Datum upisa : 04.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Crkva (zajednica)

Počalji od lavić taj 2014-02-02, 22:58

često me pitaš gde piše da će prvo vaskrsenje biti pre nevolje,a gde piše d aneće? nigde.

Da, to je Zokijev stil ako ne piše nigde da Isus kaža JA SAM BOG onda mu nije, tako i ti ako ne piše CRKVA NEĆE PRE NEVOLJE IĆI GORE to znači da se to može uzeti da ide....

Evo citata koji govore kako crkva prolazi kroz nevolju:
Otk 12.
2:12 Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima.
12:13 I kad vide aždaha da zbačena bi na zemlju, gonjaše ženu koja rodi muško.
12:14 I ženi dana biše dva krila orla velikog da leti u pustinju na svoje mesto, gde će se hraniti vreme i vremena i po vremena, sakrivena od lica zmijinog.
12:15 I ispusti zmija za ženom iz usta svojih vodu kao reku, da je utopi u reci.
12:16 I pomože zemlja ženi, i otvori zemlja usta svoja, i proždre reku koju ispusti zmija iz usta svojih.
12:17 I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista.

13:7 I dano joj bi da se bije sa svetima, i da ih pobedi; i dana joj bi oblast nad svakim kolenom i narodom i jezikom i plemenom.

13:15 I bi joj dano da dade duh ikoni zverinoj, da progovori ikona zverina, i da učini da se pobiju koji se god ne poklone ikoni zverinoj.

14:12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.
14:13 I čuh glas s neba gde mi govori: Napiši: Blago mrtvima koji umiru u Gospodu od sad. Da, govori Duh, da počinu od trudova svojih; jer dela njihova idu za njima.

Sad pratimo SVE grupe na nebu koja je iz FOTELJE SA TORTOM GORE da je nađemo?

7:9 Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
7:10 I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu.
7:11 I svi anđeli stajahu oko prestola i starešine i četiri životinje, i padoše na lice pred prestolom, i pokloniše se Bogu.
7:12 Govoreći: Amin; blagoslov i slava i premudrost i hvala i čast i sila i jačina Bogu našem va vek veka. Amin.
7:13 I odgovori jedan od starešina govoreći mi: Ovi obučeni u bele haljine ko su, i otkuda dođoše?
7:14 I rekoh mu: Gospodaru! Ti znaš. I reče mi: Ovo su koji dođoše od nevolje velike, i opraše haljine svoje i ubeliše haljine svoje u krvi Jagnjetovoj.

OVI NISU idemo dalje.

I posle ovog čuh glas veliki naroda mnogog na nebu gde govori: Aliluja! Spasenje i slava i čast i sila Gospodu našem;
19:2 Jer su istiniti i pravi sudovi Njegovi, što je osudio kurvu veliku, koja pokvari zemlju kurvarstvom svojim, i pokajao krv slugu svojih od ruke njene.


Ni ovde nisu idemo dalje.

20:4 I videh prestole, i seđahu na njima, i dade im se sud, i duše isečenih za svedočanstvo Isusovo i za reč Božiju, koji se ne pokloniše zveri ni ikoni njenoj, i ne primiše žig na čelima svojim i ruci svojoj; i oživeše i carovaše s Hristom hiljadu godina.
20:5 A ostali mrtvaci ne oživeše, dokle se ne svrši hiljada godina. Ovo je prvo vaskrsenje.

Nema ih ni ovde daj ostale vaskrse ili ih Bog zaboravi dati pa zadnji zove PRVIM. Kad kaže prvi onda misli na žetvu pravednika žita. Nema onog što govoriš, a ni stih ne nudiš da bi se videlo odakle ta nauka?

2. GDE SI NAŠAO i taj podatak njime sam se bavio neki puta,da 144 000 neće biti ubijeni,gde piše da neće biti ubijeni. ide da će biti pečaćeni da na njih ne dođe izlivanje onoga na more i zemlju drveta od anđela.samo ta zaštita je pomenuta ne i dalje. sada da li se pod ubijanje svetih misli samo na dva svetca iz 11.gl. ili još nekoga?

7:2 I videh drugog anđela gde se penje od istoka sunčanog, koji imaše pečat Boga Živoga; i povika glasom velikim na četiri anđela kojima beše dano da kvare zemlju i more, govoreći:
7:3 Ne kvarite ni zemlje, ni mora, ni drveta, dokle zapečatim sluge Boga našeg na čelima njihovim.
7:4 I čuh broj zapečaćenih, sto i četrdeset i četiri hiljade zapečaćenih od svih kolena sinova Izrailjevih;

Oni imaju pečat kao Božje vlasništvo i izbor i neprijatelj vidi taj znak i nesme ih dotaći a njihov ceo put od zapečaćenja do uzimanja imaš u Otk.samo čitaj i videćeš jasan opis njih bez smrti odoše.

9:4 I reče im se da ne ude travi zemaljskoj niti ikakvoj zeleni, niti ikakvom drvetu, nego samo ljudima koji nemaju pečat Božji na čelima svojim.

Gore si čuo ko ima pečat na čelu od anđela postavljen i nad njima nemaju pravo dok OSTALI crlva su pod delovanjem zveri i palih anđela a njihovo TRPLJENJE je za potvrdu vere.

Dva proroka su Jevreji i oni će sići da izvrše tu službu i budu ubijeni pa će ustati.I nad njima dvojicom zver ima vlast da ih pogubi samo na 144 nema.

Isus kaže dali će naći veru kad dođe na zemlju u opšte,i da ne skrati dane niko se ne bi spasio.

Ako ti kažeš da nećče naći veru onda je tako.
Ono o skraćivanju dana veze sa krajem nema čitaj pažljivije o kom vremenu je reč u Mateju 24. Tamo imaš tri pitanja i tri odgovora i tu temu postavih da se nebi sa jednog odgovora stavljalo na drugi već tamo gde pripada odgovor.

4. spomenuo si da bi nadopunio veliko mnoštvo i mnoge kroz vekove koji su u stradanju bili,da tačno,ali ovde se jasno stavlja naglasak iz velike nevolje koji dolaze takod a tvoje uzaimanje kroz vekove ne ide,jer ti vaskrsavaju među one mrtve vernike a potom idu iz velike nevolje posebno,a sad oni živi ne znam kaiko to da se reši jer ili su ubijenis vi ili ostaje da vaskrsnu na kraju sa grešnicima u opštem vaskrsu?!
vidiš ne ide baš lako sa pričom samo oko 20 gl.

Ono iz nevolje velike su tebi oni na kraju što će ih zver pobiti zar ne?
A oni što su postradali iz 5 pečata i viču za osvetu krvi nije nevolja? inkvizicija nije bila nevolja već druga inkvizticija jeste...?
I tad i sad se traži isto poklonjenje čoveku.Meni trebaju oni što iz fotelje odoše lako ćemo mi za nevolje već oni bez nevolje gde su gore?

5. sada oko onih pravednika je jasno. niko ne stavlja akcenat na to. ja nisam tvrdio da je to bio taj prvi vaskrs crkve pre nevolje već sam ti samo napomenuo da ono u 20 gl. nije jedini vaskrs i to ti stavio da vidiš.

Pa da bio je vaskrs Lazara, bio je vaskrs Isusa i mnoštva naroda bio je vaskrs mrtvaca kojeg baciše u grob Jelisijev....a Jovan nije znao i piše OVO JE PRVI VASKRS u Otk. 20 te pokvari sva ova vaskrsenja zar ne?
Vaskrs je mnoštvo a oni sa Isusom što ustadoše su snop prvine koji On odnese gore.Žetva TEK sledi i to žetva svetih -žita kao PRVI vaskrs a posle milenijuma ide DRUGI vaskrs.

1.oni živi dakle što SA NJIMA JER ONI TREBAJU BITI PREOBRAŽENI. ti kažeš pa na kraju sedme trube. sada,ako je to tako piše da će svi koji tu budu u nevolji dok traje biti ubijeni ako se ne poklone o ne prime žiga. svi. onda i ti "živi" moraju biti ubijeni ili kako sam ti rekao,ili ostaje da prime žiga pa da idu u ognjeno jezero što li?

12:12 Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima.
12:13 I kad vide aždaha da zbačena bi na zemlju, gonjaše ženu koja rodi muško.
12:14 I ženi dana biše dva krila orla velikog da leti u pustinju na svoje mesto, gde će se hraniti vreme i vremena i po vremena, sakrivena od lica zmijinog.
12:15 I ispusti zmija za ženom iz usta svojih vodu kao reku, da je utopi u reci.
12:16 I pomože zemlja ženi, i otvori zemlja usta svoja, i proždre reku koju ispusti zmija iz usta svojih.
12:17 I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista.

Zar ti misliš da će ceo svet otići u Jerusalim i poloniti se zveri....pa tebe tu dok nađu proći će joj vreme delovanja i neće te naći da klanjaš ikoni zveri jer oni neće ići po livadama i tražiti po planinama to je opis teritorije na kojoj je zavladala zver ne opisauje Kinu ni Australiju već Izrael jer tamo seda.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Crkva (zajednica)

Počalji od ispravka taj 2014-02-04, 00:40

oko 144 000 treba još proveriti. uđenje zemlji moru drveću ne ide pre nego se zapečate. to je amen.u jednoj od nevolja zaštićeni su oni koji imaju pečat na čelima.da li to isključuje na kraju i ubijanje istih? ja verujem da će zaštitu imati i oni iz velike bnevolje ali ne i ko načno ubijanje od zveri. biće svi ubijeni. i kao što sam te pitao što sa živima koji će ostati za vaskrs nakon mrtvih jer svi iz velike nevolje biće pobijeni,onda živi gde su tu? ili se klanjaju zveri ili idu na opšte vaskrsenje na sud?to se ne slaže sa velikom nevoljom jer su svi ubijeni a moraju biti i živi u vaskrsu!
zašto ti misliš da je prvina samo Isus a ne i crkva? da li si siguran da je to tumačenje prvina ispravno zaokruženo? prvo vaskrsnje blaženih iz 20. glave su svi ubijeni od zveri a živi kazah gde su oni?
u 12 gl.zver tačno ide da se pobije sa ostalima koji drže veru Isusovu. što sad tu manjka,to su oni iz velike nevolje. kako misliš da doživljavaju blaženstvo,bez vere u Isusa?

ispravka

Broj poruka : 295
Datum upisa : 04.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Crkva (zajednica)

Počalji od SION taj 2014-10-09, 17:47

Slava Bogu za ovaj skup propovedi:

http://vimeo.com/24734310
avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1221
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Re: Crkva (zajednica)

Počalji od lavić taj 2014-10-18, 21:58

SION ::Slava Bogu za ovaj skup propovedi:

http://vimeo.com/24734310

Imam ga par godina u arhivi i postavljao sam ga na više foruma.Meni se sviđa jer je to Duh revnosti za Božji posao.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Crkva (zajednica)

Počalji od lavić taj 2014-10-18, 22:09

ispravka ::oko 144 000 treba još proveriti. uđenje zemlji moru drveću ne ide pre nego se zapečate. to je amen.u jednoj od nevolja zaštićeni su oni koji imaju pečat na čelima.da li to isključuje na kraju i ubijanje istih? ja verujem da će zaštitu imati i oni iz velike bnevolje ali ne i ko načno ubijanje od zveri. biće svi ubijeni. i kao što sam te pitao što sa živima koji će ostati za vaskrs nakon mrtvih jer svi iz velike nevolje biće pobijeni,onda živi gde su tu? ili se klanjaju zveri ili idu na opšte vaskrsenje na sud?to se ne slaže sa velikom nevoljom jer su svi ubijeni a moraju biti i živi u vaskrsu!
    zašto ti misliš da je prvina samo Isus a ne i crkva? da li si siguran da je to tumačenje prvina ispravno zaokruženo? prvo vaskrsnje blaženih iz 20. glave su svi ubijeni od zveri a živi kazah gde su oni?
   u 12 gl.zver tačno ide da se pobije sa ostalima koji drže veru Isusovu. što sad tu manjka,to su oni iz velike nevolje. kako misliš da doživljavaju blaženstvo,bez vere u Isusa?

1.Šta treba oko 144000 proveriti?
2.Što se tiče živh SVETIH koji ostanu oni će se preobraziti kad truba zatrubi. Čitamo da će se jedan uzeti ma gde god se zatekli negde će biti noć negde dan u to vreme neko će spavati neko raditi, sveti se preobražavaju a neverni ostaju.
Kad pitaš da li se klanjaju zveri ili idu na sud Bogu, ovde se treba znati kad koje zlo ide i na koju oblast i onda nebi usledilo tako pitanje jer svaka čaša ima svoju oblast.

,,to se ne slaže sa velikom nevoljom jer su svi ubijeni a moraju biti i živi u vaskrsu!,,
A ko kaže da su svi pobijeni?
Čitaj 12 glavu i čućeš šta piše.
Ko kaže da oni iz 12 gl. BEZ ISUSA doživljavaju ,blaženstvo, ko je to rekao?
Tako piše da su to VERUJUĆI koji DRŽE ZAPOVESTI BOŽJE i da to seme BOŽJIH tera a ne dira one što kažu da zakon ne važi ili da je ukinut njih ni pipnuti neće on samo Božje tera evo:

12:17 I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista.

Tu ti je ŽENA Izrael kao NACIJA koja je iznedrila SINA-Jehošuu prikazivana kao Božja žena nekad verna nekad ne.Ponovo će je zaručiti za sebe uskoro.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Crkva (zajednica)

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 4 Prethodni  1, 2, 3, 4

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu