Duhovni Darovi i službe

Strana 1 od 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Ići dole

Duhovni Darovi i službe

Počalji od lavić taj 2014-01-20, 19:53

Tema je veoma važna i korisna zato je otvaram u nadi da će koristiti za razbijanje neistina i pokazivanje Božjih reči kao jedinog svetla koje treba da svetli na stazi pravednika.Ovde ću postaviti Božjom pomoći citate iz Biblije i napraviti poređenja upoređujući ih sa učenjima nekih crkvi da zajedno čujemo ima li tu istine u njihovom učenju ili nema.
sve ono što vernik može pitati u vezi darova i službi odrasdićemo ovde a vi možete pitati i naravno pisati vaše misašljenje ako je utemeljeno na REČI i potkrepljeno citatom svakako je dobro došlo.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od ispravka taj 2014-01-20, 21:58

lavić ::Tema je veoma važna i korisna zato je otvaram u nadi da će koristiti za razbijanje neistina i pokazivanje Božjih reči kao jedinog svetla koje treba da svetli na stazi pravednika.Ovde ću postaviti Božjom pomoći citate iz Biblije i napraviti poređenja upoređujući ih sa učenjima nekih crkvi da zajedno čujemo ima li tu istine u njihovom učenju ili nema.
sve ono što vernik može pitati u vezi darova i službi odradićemo ovde a vi možete pitati i naravno pisati vaše misašljenje ako je utemeljeno na REČI i potkrepljeno citatom svakako je dobro došlo.
trebalo je ovako od početka a ne sto tema i snajper na duha svetoga. no očito da je sotoni bitno da naS ODVEDE OD ISTINE KRŠTENJA dUHOM.
DA ODGOVORIM ODMAH OKO DAROVA I SLUŽBI JER JE TO OČITO KLJUČNO .
DA LI JE UČITELJ DAR,APoSTOL,EVANGELISTA ,SVEŠTENIK,LEVIT ITD? AKO JE levit u starom zavetu recimo bio dar Duha onda ne znam zašto je isti morao biti najpre pomazan da bi u opšte imao službu?
zašto je sam Gospod u opšte trebao pomazanje na jordanu ako je bio učitelj? da li je pomazanje Duhom u svrsi da se služba označi kao dar ili kao služba? da li je apostol petar pavle automatski bio kršten jer je po tebi to isto kao dar iscelenja,dar jezika,dar prorokovanja itd.? zašto je Isus slao onda apostole da prime krštenje Duhom ako su već od njega dobili službu apostolstva? i ako je apostolstvo već dar?
šta je mera Božjeg dara? prorok (rimljanima,12.) koji je prorok neka prorokuje,učitelj neka uči po meri Božjoj ne ljudskoj naravno. mera je Božja da prorok prorokuje a učitelj uči. sada pavle kaže ja bi voleo da svi prorokuju. on je bio u službi apostola,ali je i prorok bio a i govorio jezike. rekao je da bi voleo i da svi govore jezike u crkvi,dakle i učitelji i evangelisti ,svi jednom rečju. no kada je reč o učitelju ,pisano je,ne budite mnogi nučitelji. tu ne kaže da svi budete učitelji.
sada što je sa merom Božjom? što to znači ipak ko prorok je da prorokuje a učitelj ko je da uči? ako prorok uzme da uči,što se događa? on ide van mere Božje. naravno da prorok može i da biva pozvat od Gospoda da uči. i učitelj da prorokuje. ali kada se kaže mera onda je to nešto drugo.petar kaže ko govori misli na svaku službu i na proročke darove da to radi po meri Reči. neka govori kao reči Božje ne više ,od toga. sada ako je jedan Gospod a službe različite,to znači to što je petar rekao. ako bi jedan učitelj učio jedno a prorok proricao drugo a evangelist ili apostol treće gde je tu jedan Gospod ? različitost službi se obavezuje na jednog Gospoda a to znači da različite službe uče jednu istu Reč kao meru konačnu meru Božju. dakle postoji najpre Božja mera to je Reč,a potom mera u službi,koju čovek mora svaki da razume. sada ako je neko učitelj on najpre mora posedovati silu Duha,mora imati krštenje Duhom. to je princip Biblije. sada ako uzmemo elen vajt kao primer . ona je učila i sada Bog je stavio meru,ženi zabranjujem da UČI. DAKLE AKO JE ONA TO PRENEBEGLA ONA JE PREŠLA bOžJU MERRU. ONDA ČIJA JE TO MERA,LJUDSKA ĐAVOLSKA.
NO ŠTO JE SA NAMA DANAS? ako učitelj dakle dođe i kaže ja sam učitelj. dobro,onda on treba da uči. sada ako on uči,on bi trebao poznavati meru svojeg poziva ako ga je dobio ,on ne može sada da ima apostolsko mesto u crkvi,jer apostol ima Reč. ona je jednom dana svetima. kao u starom zavetu što je prorok imao reč. dakle ako učitelj uči jedno a apostol drugo,ko tu nije u redu? apostol? moguće. onda Bog bi digao ne učitelja već originalnog apostola. Bog ne upreže kola ispred konja,on se na to obavezao. dakle Bog uzima apostola pavla za službu. sada on ga sreće i kaže mu da je za to izabran. najpre on ga dovodi pred sveštenika ananiju ovaj ga krštava(pretpostavka),potom dobija svetoga Duha i onda kreće u službu. sada apostol je tu ,Reč je tu. on zna svoju meru,odlazi da se vidi sa jednom većom merom od svoje.isto je to apostol ali petar. tako pavle zna meru Božju. sada pavle postavlja učiteleje starešine po crkvama itd. službe pre nego krene dalje. tita,timotija itd. učitelj ne dobija Reč apostol pavle je već dobio Reč učitelj sada prenosi Reč koju je apostol dobio od Boga. ako učitelj dođe i uči i kaže meni je ovo otkriveno,onda to nije više mera učitelja. Bog koristi svoju meru na onome koji dobija reč to je apostol.
za sada toliko oko službi....

ispravka

Broj poruka : 295
Datum upisa : 04.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od lavić taj 2014-01-21, 20:31

Dar govorenja u jezicima

Ova tema je veoma važna iz prostog razloga što se pojaviklo novo učenje koje tvrdi da SVI moraju imati dar govora u jezicima inače nisu spašeni a drugi razlog je što drugi koji ne govore jezike mogu pohučiti gledajući loš život tih što govore u jezicima a nema im ko objasniti te neko likuje zavodeći prve a povlačeći druge u propast.

Pitao sam te učitelje teologije koji imaju diplome za svoj rad da objasne o jezicima i nisam dobio odgovor rekli su da jedino ,,znaju,, da svi moraju govoriti u jezicima i tu je bio kraj priče.

Svaka osoba govori nekim jezikom i razume šta govori jer je to jezik komunikacije između istih naroda.
Svaka nacija ima svoj govorni jezik i taj jezik se može naučiti. Čovek može dobiti dar govorenja u jezicima da na drugom jeziku svedoči kako bi sagovornik na svom jeziku razumeo poruku. Taj primer imamo u Delima apostolskim 2. 6-8

Taj jezik ne treba tumača jer svako razume na svom govornom jeziku poruku.Ovaj jezik služi za nošenje jevanđelja drugim narodima.

Sem toga postoji jezik koji treba tumača. Bog može dati poruku crkvi kroz jezik koji ne razumeju i tad treba tumač-prevodilac koji će izreći značenje poruke.
Taj način proricanja ili obaveštenja je znak koji potvrđuje izgovoreni tekst kojeg nije svestan onaj koji govori dok se ne prevede te tako potvrdi da to nije delo njegovog razuma.
I Kor. 14. 5-18 ; 14. 27-28
Taj jezik služi da se ljudima obraća tim jezikom kroz poruku i treba tumač ljudima da bi razumeli.Ko je dobio uz jezik i tumačenje taj služi zajednici prenoseći poruku i to je jednako proročkom daru.
Ako nema tumačenja izgovorenog onda neka ćuti jer tad dar nema svrhu već postaje hvaljenje nečim što ne može koristiti bez tumačenja. U I Kor. 12. 10 se za jezik kao dar koristi reč ,,gene,, što ukazuje na različite nacije i tu je reč o jeziku kojim se obraća narodima na njima razumljivom jeziku kao u delima. Taj isti jezik se može koristiti i za poruku sa tumačem ako se primi u jeziku drugog naroda.

Danas na žalost u crkvama se dar učitelja ne upražnjava i to dovodi do velikih zabuna gde ni vernima nije jasna suština jezika pa negde uslovljavaju vernike da moraju imati svi isti dar dok drugi hule tražeći razumljivost jezika kao u delima gde svako na svom jeziku čuje ne znajući za razne jezike misleći da je to jedan za istu namenu.Osim tih postoji i jezik takođe po daru koji nije dat za komunikaciju sa ljudima već za komunikaciju sa Bogom i tu ne treba tumač jer se duh čovečji moli Bogu. Tim jezikom se ne izgrađuje zajednica već pojedinac i taj jezik je najmanji dar u hijerarhiji darova. I Kor. 14. 2-4....13-14

Samo jezik koji nije za komunikaciju sa ljudima ne traži tumača jer Bogu ne treba tumač i to je dar za ličnost.Sem tog postoji onaj jezik što služi za propovedanje jevanđelja gde takođe ne treba prevodilac-tumač i gore ga prvog postavih.Tu jasno vidimo TRI vrste jezika (1.Jezik za propovedanje koji razumeju narodi što slušaju.2.Jezik koji treba tumača a nosi poruku pojedincu ili zajednici.3.Jezik koji služi za ličnu izgradnju i molitvu gde ne treba tumač jer Bogu govori a ne ljudima)

Te tri vrste jezika su očigledne i onaj duh koji je slab kao nedonošče dobija prvi jezik kao glasolaloju gde ne artikulisano duh čovečiji se obraća Bogu iznoseći ono što razum nije u stanju da učini.
Viši stepen jezika je onaj koji treba tumača i služi zajednici jer se tim jezikom ne izgrađuje osoba kao sa prvim već zajednici nosi poruku ili pojedincu zato treba tumač kako bi se razumela poruka i pokazalo da nije proizvod razuma.Tim jezikom se može izreći pojedincu koji je druge narodnosti poruka koju on razume dok onaj koji govori ne razume kao ni ostali u crkvi i to je svedočanstvo onom koji razumeda mu Bog otkriva njemu potrebnu stvar.

Takav treba reći da je poruka bila njemu upućena i da je on razumeo kako se nebi tumačila drugima. Postoji poruka za crkvu koja se mora tumačiti-prevoditi.
Treća grupacija jezika je govor bez tumača gde onaj koji sluša razume poruku i to je služba i u crkvi i van crkve i primarno je služila za nošenje jevanđelja raznim narodima to je najviši stepen dara jezika.Taj jezik je korišten za propovedanje odmah nakom pedesetnice.

Postoje dve ekstremne struje, jedni negiraju darove Svetog Duha huleći jer nemaju učitelje po daru već akademske titule dok druga strana koja se služi darovima jezika uslovljavaju svakog vernika da mora imati najniži dar jezika glasolalije.Oni misle da jačanjem u poznanju vremenom se dobija i drugi i treći dar jezika i u tom višegodišnjem procesu fale svi ostali darovi jer svi moraju primiti najmanji dar pa ko stigne do kojeg nivoa duhovnog rasta tad će primiti veći dar, to je pogrešno.

Na pedesetnici ni apostoli nisu mogli mnogo toga nositi a primiše sve darove i nigde ne vidimo da nema proroštva ili iscelenja, čudotvorstva već to sve deli Duh Sveti kome koji dar hoće.Ako kažemo da svi moramo imati isti dar tad rušimo izjavu da su darovi RAZLIČITI i da Duh daje darove kome koji hoće ako svima isti mora dati.

Molim vas pitajte ko je u crkvi primio dar učitelja da li je čuo glas da zna ili je sam izabrao...piše da ne budu mnogi učitelji i onda se pominje sud i pored toga ljudi nemaju straha zato oni koji treba da uče ne mogu vršiti volju Duha Svetog jer se to za lični dohodak čini ili za popunjavanje svog ega-prvog greha.

Molim vas,pomozite onima koji pitaju o jezicima jer sad znate i trebate im pomoći kako nebi hulili a drugi da ne odbacuju one koje Bog primi.Ko veruje Bogu taj zna da je Bog rekao da neće dati zmiju niti kamen onom ko od Njega moli a ljudi vernike u svojoj zabludi nazivaju raznim pogrdnim imenima zato što ne veruju Bogu i povode se za ljudima koji hule na dar Duha Svetog ne znajući misle da tako Bogu službu čine.

Na žalost danas se u crkvu uvukoše razni okultisti koji mantranjem i lošim radnjama čine čuda te ponižavaju vernike i bacaju ih po podu ismevaju i rugaju istima a kriju se iza imena Isusa.Po rodovima ih poznajte i po delu koje čine jer je Duh Sveti došao da SLUŽI i da MIR i POUČI i osvedoči a ne da ismeva vernike koji neznaju Pismo i idu za čudima misleći da je svako čudo od Boga kao i svaka sila koja se pokazuje, budite oprezni ali i mudri jer bez Duha se ne ulazi u život.

Ovde mi je bio cilj da shvatimo jezike gde im je mesto i da jesu DAR od Boga ali sad u sledećem delu ulazim u pokazivanje koje darove Bog daje i sa kojom svrhom i tu ćemo božjom pomoći otkriti one što ne uče istinu jer ćemo postaviti tas-meru za njihovo učenje i znaćemo ko je spašen a ko ne u sledećem tekstu.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od ispravka taj 2014-01-22, 11:41

malo je opširno i da li će ko da čita za svedočanstvo.tema je bitna svakako,ključna.
prvi stav za proveru"pravog" odnosa oko darova kod lavića je sledeće? da su jezici na pedesetnici bili za propoved jer su svi razumeli. klasičan primer tumačenja po crkvama bez krštenja Duhom.niti jedan takav nikad nije doneo niti jedan viljiv dokaz da je primio krštenje,ni dar jezika ni proroštvo,ni čudesa, jednostavni niti jednog opipljivog znaka osim teorije. no ovo ne mora biti nuzeto kao neki dokaz jer to moće biti samo evidencija zapažanje.
dakle ko su bili miđani,rimski putnici kapadokojski ljudi? da li su to bili pagani u velikom obraćenju da su rešili da svetkuju jevrejske praznike? očito da su bili jevreji.u dijaspori.oni su kao danas romi,u srbiji oni pričaju romski i srpski. u nemačkoj nemački i romski. ovde je bila nemica romkinja teškamkatolikinja kada je čula da čovek na nemačkom u jezicima govori perfekt reči mi smo nebeski ljudi,ostala je začuđena-čovek koji je to govorio u jezicima imao je tek 6.razreda osnovne,najlošiji đak u školi.nema goforenja jezika ljudskim umom. da ima oni koji goruće ištu dobili bi davno neki taki fenomen svojim naporom,ali ne dobijaju ga očito.
sada ako su tu bili jevreji iz svih nacija oni su zbali jevrejski jer su svuda imali sinagoge i dolazili su samo u praznike u jerusalim onda oni su razumeli u dijaspori jezik jevreja i jezik zemlje gde su bili. sada petar nije propovedao kasnije na jednom od tuđih jezika već na galolejskom narečju propoved o Hristu. zašto nije propovedao na jednom od tuđoh razumljivih jezika ? što su oni govorili prvo? veličine >Božje to je bilo kao proricaNJE,OVO JE VEČNOST,OVO JE PROROK JOIULO,O VO JE CARSTVO NEBESKO ITD..... ONI NISU GOVROILI PROPOVED,JER PETAR NE BI POTOM NA JASNOM JEZIKU SVOM JEZIKU KOJEGA SU SVI ONI SA DIJASPORE ZNALI PROPOVEDAO O hRISTU I NE BI REKLI NA SVOM JEVREJSKOM OVOME,ŠTO NAM JE ČINITI.
sada aKO JE PRAVILO DA JE PRVO IŠAO ZNAK VATRENI JEZIČKI, AVIŠE IH NIGDE NIJE BILO DALJE DA LI SU OSTALI koji su primali krštenje bili nevalidni? da lo je jezik razumljiv onda validan a drugede nije bio razumljiv nevalidan?
ko je kome propovedao kod kornilija. petar ovome kako je Bog i rekao da idu po ovoga ili kornilije ovome kada je govorio na krštenju Duhom tuđe jezike?
zašto petar nije on njima na tiuđem jeziku propovedao već na maternjem razumljivom?
zašto to nije radio filip mu samariji?
ključno je rečeno da je zezik kod lavića podeljen na tri različite skupine. ne čudi,uvek tri,trojstvo i u jezicvima. tipičan znak tumača Pisma. uvek trojstvo kao i u krštenju. dakle sada kako razumeti da je kod kornilija petar dao svedočenje da su ih čuli i da su videli krštenje Duhom videli i čuli,jasni dokaz jakovu i braći oko pagana o da je dokaz toj istini da su ono što su slušali i videli ISTI TAJ ZNAK KAO I KOD NJIH U POČETKU. ISTI ZNAK? DA LI JE ISTI PO LAVIĆU? NIJE. OVDE KOD KORNILIJA JE BIO JEZIK BEZ TUMAČENJA,BEZ JASNOĆE. NA POČETKU JE JASAN JEZIK BIO SVIMA. da li je petar bio siguran da su i kornilije istali primili baš krštenje Duhom? to lavić ovde negira.pošto nije bio razumljivi jezik. to je prvi stepen sumnje.

ispravka

Broj poruka : 295
Datum upisa : 04.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od lavić taj 2014-01-22, 12:25

Ovde mi je bio cilj da shvatimo jezike gde im je mesto i da jesu DAR od Boga ali sad u sledećem delu ulazim u pokazivanje koje darove Bog daje i sa kojom svrhom i tu ćemo božjom pomoći otkriti one što ne uče istinu jer ćemo postaviti tas-meru za njihovo učenje i znaćemo ko je spašen a ko ne u sledećem tekstu.

Sad krećemo u naslov teme Duhovni darovi i službe gde se konačno možemo susresti sa Biblijskom istinom i onim što dogme nude.

Protiv koga su sveti uvek imali borbu?
Efes. 6
6:11 Obucite se u sve oružje Božije, da biste se mogli održati protiv lukavstva đavolskog:
6:12 Jer naš rat nije s krvlju i s telom, nego s poglavarima i vlastima, i s upraviteljima tame ovog sveta, s duhovima pakosti ispod neba.

U Isusovo vreme su učenici trebali takođe stražiti i moliti se zbog iskušenja a da biogli pobediti sile tame trebala im je VLAST jer su svi pokušaju onih što nisu primili vlast da isteruju neslavno završili jer to može da čini samo ko je OVLAŠĆEN tako je bilo tad tako je i sad jer i za učenje treba ovlašćenje.

Ako se razumemo šta je DAVANJE VLASTI i to izmešamo sa Pedesetnicom onda smo u problemu iu imamo dvostruko izlivanje Duha na iste a to Biblija ne uči.Isus OVLAŠĆUJE učenike da mogu voditi borbu zato čitamo:
Luka 9
Sazvavši, pak, dvanaestoricu dade im silu i vlast nad svim đavolima, i da isceljuju od bolesti.
9:2 I posla ih da propovedaju carstvo Božije, i da isceljuju bolesnike.

Isus PRE Pedesetnice po svom vaskrsu javlja se učenicima kojima je dao vlast za borbu sad ih osvedočava o svom vaskrsu i nešto čini, da čujemo šta?

Jovan 20
20:19 A kad bi uveče, onaj prvi dan nedelje, i vrata behu zatvorena gde se behu učenici skupili od straha jevrejskog, dođe Isus i stade na sredu i reče im: Mir vam.
20:20 I ovo rekavši pokaza im ruke i rebra svoja. Onda se učenici obradovaše videvši Gospoda.
20:21 A Isus im reče opet: Mir vam; kao što Otac posla mene, i ja šaljem vas.

20:22 I ovo rekavši dunu, i reče im: Primite Duh Sveti.
20:23 Kojima oprostite grehe, oprostiće im se; i kojima zadržite, zadržaće se.

20:24 A Toma, koji se zove Blizanac, jedan od dvanaestorice, ne beše onde sa njima kad dođe Isus.

Šta tu čujemo:Isus im se predstavlja i ŠALJE IH to je POSLANJE-APOSTOLSTVO koje treba silu i vlast za OPROŠTENJE GREHA jer dok beše u TELU dade im vlast da se bore sa silama tame a sad im daje i vlast nad ljudima.Tako oni u sobi tad zatečeni primiše Duha Svetoga za službu iako crkva jop nije otvorena jer će to uslediti od Pedesetnice tu je bio lokalni rad grupe na Jevrejima.

Tu nije bilo izlivanje Duha već primanje MERE DUHA za službu i tu nema Duhovnih DAROVA već vlasti nad tamom koja zarobljava i bolest nosi tako oslobodivši od tame čovek biva zdrav. Da li je to dvostruki Pentakost ..NE! Nije isto ako direktor kaže radniku da odnese neki paket i ostavi ili zaposli poštara trajno koji će raznositi i pečatirati pakete.Prvi je trenutno dobio nalog koji tek treba biti primljen u stalni tradni odnos a to će se zbiti na Pedesetnici.

Vlast za namenski posao nije isto što i DAR koji je trajno u službi CRKVI. Samo nekoliko dana kasnije će dobiti trajni posao kroz krštenje Duhom i DAROVE. Stigli smo do Pedesetnice sad ćemo pratiti dalji tok kako bi u celosti odradili temu.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od lavić taj 2014-01-22, 13:16

Na Pedesetnici smo i sad pratimo:
Dela Apostolska 2.

I kad se navrši pedeset dana behu zajedno svi apostoli jednodušno.
2:2  I ujedanput postade huka s neba kao duvanje silnog vetra, i napuni svu kuću gde seđahu;
2:3 I pokazaše im se razdeljeni jezici kao ognjeni; i sede po jedan na svakog od njih.
2:4  I napuniše se svi Duha Svetog, i stadoše govoriti drugim jezicima, kao što im Duh davaše te govorahu.

Vidimo ZNAK koji je od pustinje pratio svete a to je oganj. Isti je u hramu spaljivao žrtve i sad se pokazuje kao ZNAK da poznaju da su primili Duha Svetoga i sa Duhovnim KRŠTENJEM darove. Da se nije pojavio ZNAK ognje da li bi to značilo da nije Duh u njima?

Naravno da NE!Duh je dišao i Bog je želeo da im to POTVRDI na VIDAN NAČIN TAD i kasnije se to više nije moralo videti kao DOKAZ.
Sad čujemo sledeće a to je JEZIK kohji govorahu to je DAR koji je Duh dao i on ima svrhu SLUŽBE SVETIMA i ujedno biva i ZNAK onima NAPOLJU jer ognjene jezike videše oni u gornjoj sobi a oni izvan su po različitim jezicima se čudili šta je to jer da su i oni videli ognjene jezike nebi im jezik ništa više značio jer bi po ognjnu poznali DUHA.

Čitamo gde se kaže kako će NE RAZUMLJIVIM JEZIKOM GOVORITI JEVREJIMA i ni tad se neće obratiti a još piše da im je i govoreno da ne razumeju i ne obrate se a ko im je govorio pa se ne obratiše Biblija to jasno pokazuje. Da li su svi oni narodi čuli na SVOM JEZIKU propoved ili im je trebalo prevoditi-tumačiti:

2:6  A kad postade ovaj glas, skupi se narod, i smete se: jer svaki od njih slušaše gde oni govore njegovim jezikom.
2:7  I divljahu se i čuđahu se govoreći jedan drugom: Nisu li ovo sve Galilejci što govore?
2:8 Pa kako mi čujemo svaki svoj jezik u kome smo se rodili?


Svako od navedenih dvadesetak naroda a više ih je bilo čuju NA SVOM JEZIKU PROPOVED. Da li im je neko prevodio? NIJE!
Da li su oni govorili jezike? DA! Tako imamo jezike koji se RAZUMEJU i ne treba im tumač jer SVAKO OD NJIH ČUJE NA SVOM JEZIKU.Tu čujemo jednu od tri vrste jezika kao dara Duha.

Petar sad objašnjava otkud im poznanje svih jezika:

2:12  I divljahu se svi i ne mogahu se načuditi govoreći jedan drugom: Šta će dakle ovo biti?
2:13  A drugi podsmevajući se govorahu: Nakitili su se vina.
2:14  A Petar stade sa jedanaestoricom i podiže glas svoj i reče im: Ljudi Judejci i vi svi koji živite u Jerusalimu! Ovo da vam je na znanje, i čujte reči moje.
2:15  Jer ovi nisu pijani kao što vi mislite, jer je tek treći sat dana;
2:16  Nego je ovo ono što kaza prorok Joilo:

A šta to Joil najavi da će svi govoriti glasolalije-nerazumljive ili...?

2:17  I biće u poslednje dane, govori Gospod, izliću od Duha svog na svako telo, i proreći će sinovi vaši i kćeri vaše, i mladići vaši videće utvare i starci vaši sniće snove;
2:18  Jer ću na sluge svoje i na sluškinje svoje u te dane izliti od Duha svog, i proreći će.

Gde u tom Joilovom citatu čujemo jezike??? NEMA!
Pera objašnjava dolazak DUHA SVETOGA koji nosi DAROVE i prvi dar jezika je upotrebni dar za propovedanje jevanđelja narodima jer SVAKI ČUJE NA SVOM JEZIKU bez tumača.

Danas se pokušava proturiti neistina i reći da Joil prorokuje glasolalije kao znak svih vernih da li vi to pročitaste kod Joila?
Hajdemo čuti Joila pazite da vam glasolalije ne promaknu kao znak spašenih:
2:27  I poznaćete da sam ja usred Izrailja, i da sam ja Gospod Bog vaš, i da nema drugog, i narod moj neće se posramiti doveka.
2:28  I posle ću izliti duh svoj na svako telo, i proricaće sinovi vaši i kćeri vaše, starci će vaši sanjati sne, mladići će vaši viđati utvare.
2:29  I na sluge ću i na sluškinje u one dane izliti duh svoj;
2:30  I učiniću čudesa na nebu i na zemlji, krv i oganj i pušenje dima.
2:31  Sunce će se pretvoriti u tamu i mesec u krv pre nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji.
2:32  I svaki koji prizove ime Gospodnje spašće se; jer će na gori Sionu i u Jerusalimu biti spasenje, kao što je rekao Gospod, i u ostatku koji pozove Gospod.


Nađoste li opis dolaska Duha sa Darovima ili opis jezika kao znak spašenih? Ako ne nađoste glasolalije kao znak svima dat onda će biti da oni učitelji nešto neistinito uče jer čujemo i u tom opisu znaka dolaska Duha različite znakove a o tome ćemo još u nastavku pokazati šta je sve ZNAK i videće se njihova neistina i zamena vrednosti.

No, dotle nam valja prvo odraditi darove i službe jer smo u samom uvodu Pentakosta još uvek.[/quote]

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od ispravka taj 2014-01-22, 13:55

lavić ::
Ovde mi je bio cilj da shvatimo jezike gde im je mesto i da jesu DAR od Boga ali sad u sledećem delu ulazim u pokazivanje koje darove Bog daje i sa kojom svrhom i tu ćemo božjom pomoći otkriti one što ne uče istinu jer ćemo postaviti tas-meru za njihovo učenje i znaćemo ko je spašen a ko ne u sledećem tekstu.

Sad krećemo u naslov teme Duhovni darovi i službe gde se konačno možemo susresti sa Biblijskom istinom i onim što dogme nude.

Protiv koga su sveti uvek imali borbu?
Efes. 6
6:11  Obucite se u sve oružje Božije, da biste se mogli održati protiv lukavstva đavolskog:
6:12  Jer naš rat nije s krvlju i s telom, nego s poglavarima i vlastima, i s upraviteljima tame ovog sveta, s duhovima pakosti ispod neba.

U Isusovo vreme su učenici trebali takođe stražiti i moliti se zbog iskušenja a da biogli pobediti sile tame trebala im je VLAST jer su svi pokušaju onih što nisu primili vlast da isteruju neslavno završili jer to može da čini samo ko je OVLAŠĆEN tako je bilo tad tako je i sad jer i za učenje treba ovlašćenje.

Ako se razumemo šta je DAVANJE VLASTI i to izmešamo sa Pedesetnicom onda smo u problemu iu imamo dvostruko izlivanje Duha na iste a to Biblija ne uči.Isus OVLAŠĆUJE učenike da mogu voditi borbu zato čitamo:
Luka 9
Sazvavši, pak, dvanaestoricu dade im silu i vlast nad svim đavolima, i da isceljuju od bolesti.
9:2  I posla ih da propovedaju carstvo Božije, i da isceljuju bolesnike.

Isus PRE Pedesetnice po svom vaskrsu javlja se učenicima kojima je dao vlast za borbu sad ih osvedočava o svom vaskrsu i nešto čini, da čujemo šta?

Jovan 20
20:19  A kad bi uveče, onaj prvi dan nedelje, i vrata behu zatvorena gde se behu učenici skupili od straha jevrejskog, dođe Isus i stade na sredu i reče im: Mir vam.
20:20  I ovo rekavši pokaza im ruke i rebra svoja. Onda se učenici obradovaše videvši Gospoda.
20:21  A Isus im reče opet: Mir vam; kao što Otac posla mene, i ja šaljem vas.

20:22 I ovo rekavši dunu, i reče im: Primite Duh Sveti.
20:23  Kojima oprostite grehe, oprostiće im se; i kojima zadržite, zadržaće se.

20:24  A Toma, koji se zove Blizanac, jedan od dvanaestorice, ne beše onde sa njima kad dođe Isus.

Šta tu čujemo:Isus im se predstavlja i ŠALJE IH to je POSLANJE-APOSTOLSTVO koje treba silu i vlast za OPROŠTENJE GREHA jer dok beše u TELU dade im vlast da se bore sa silama tame a sad im daje i vlast nad ljudima.Tako oni u sobi tad zatečeni primiše Duha Svetoga za službu iako crkva jop nije otvorena jer će to uslediti od Pedesetnice tu je bio lokalni rad grupe na Jevrejima.

Tu nije bilo izlivanje Duha već primanje MERE DUHA za službu i tu nema Duhovnih DAROVA već vlasti nad tamom koja zarobljava i bolest nosi tako oslobodivši od tame čovek biva zdrav. Da li je to dvostruki Pentakost ..NE! Nije isto ako direktor kaže radniku da odnese neki paket i ostavi ili zaposli poštara trajno koji će raznositi i pečatirati pakete.Prvi je trenutno dobio nalog koji tek treba biti primljen u stalni tradni odnos a to će se zbiti na Pedesetnici.

Vlast za namenski posao nije isto što i DAR koji je trajno u službi CRKVI. Samo nekoliko dana kasnije će dobiti trajni posao kroz krštenje Duhom i DAROVE. Stigli smo do Pedesetnice sad ćemo pratiti dalji tok kako bi u celosti odradili temu.
 
dobro sad si realniji malo. primetio si neke stvari da mogu biti čudne. apostoli imaju silu a onda ihg nGospod ipak šalje da prime Duha. sad si uvideo da im je Gospod to dao pre nego su poslati za Duha. i što sad? kažeš to je upotrebno. tačno tako. jedino moguće objašnjenje. to upotregbno delovanje za službu je isto podelio Duh u crkvi apostola kasnije. ali krštenje Duhom je tek trebalo da sledi. i to štoi se zbilo je dar Duha. tu nije jedan isceljivao kljaste,drugi otvarao oči slepcima kao kasnije,treći izgonio demone,četvrti proricao,peti propovedao,ćesti učio. ne,svi su govorili tuđe jezike. i petar je zato oko svedočanstva kod kornilija a jakovu opozvaos e na isti dar kao i u slučaju njih na pedesetnici. tako je svaki mogao reći to je to. ne čini mi se,već to je onda to. jakov i sotali su rekli amen. i kraj.

ispravka

Broj poruka : 295
Datum upisa : 04.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od lavić taj 2014-01-22, 14:04

Duhovni darovi.

Duh Sveti dolazi na verujuće i daje im dar jer čine telo Hristovo i zajednicu svetih.Ne može ni jedan vernik imati službu učitelja ili proroka ako nije predhodno primio DAR za to tako onaj što primi dar učitelja može imati službu učitelja i onaj koji primi DAR prorokovanja može imati službu proroka.

Ne može onaj što govori jezike i tumačiti iste ako nije primio i dar tumačenja niti može čudotvorac činiti čuda ako po daru i sili i vlasti to nije primio od Duha.Bog postavi u srkvi SLUŽBE po hijerarhiji veličine i odgovornosti a one se ne mogu vršiti ako DUH SVETI nije dao DAR za te službe tako čitamo veličinu darova i službi:

I Kor. 12

A za duhovne darove neću vam, braćo, zatajiti.

Pavle crkvu upozorava da razume darove Duha i službe po daru zato ćemu slušati o tome.

12:2 Znate, da kad bijaste neznabošci, idoste k idolima bezglasnim, kako vas vođahu.
12:3 Zato vam dajem na znanje da niko ko duhom Božijim govori neće reći: Anatemate Isusa; i niko ne može Isusa Gospodom nazvati osim Duhom Svetim.


Poređenje da idoli ne govore i da verni neće anatemu na Gospoda nikad izreći Duhom Svetim i da oni koji ga priznaju GOSPODOM to Duhom Svetim čine.Postoje i oni što odriču Gospoda a govore jezike e to je već njihov problem. Nigde ne kaže da jezici ne mogu anatemu na Gospoda reći već oni što Duhom Svetim govore oni ne mogu izreći anatemu.
Zato kaže KO DUHOM BOŽJIM GOVORI taj neće izrećči anatemu na Isusa a koji ne govori BOŽJIM DUHOM oni hoće.


12:4 Darovi su različni, ali je Duh jedan.

Znate li braćo i prijatelji a i ostali zašto uvećah ono RAZLIČITI jer crkve to nikad ne čuju i uporno tvrde da jedan dar mora biti svima ISTI a ako imaju još koji onda e ono različito....svašta se može čuti i to je normalno jer i prorečeno je da će izaći MNOGI ,,UČITELJI,,koji će učiti neistinu i zato sad idemo sa merom da otkrijemo sve što se krije. Znate kad Bog kreće nešto da radi satana uvek trči da ga preduhitri pa će se pre Isusa pojaviti lažni Mesija tako i u temama gde se treba čistiti kukolj on će brzo pokušati sebe žitom pokazati i srušiti reč.

Vi imate uho pa slušajte i ispitujte jer meru postavljamo a to je REČ.Dakle RAZLIČITI SU DAROVI DUHA i ako vam neko kaže da je jezik DAR dobro govori a ako vam kaže da SVI moraju imati taj DAR onda čujte šta Pavle reče RAZLIČITI i znate da li su u istini ili ne.

12:5 I različne su službe, ali je jedan Gospod.

Zapšto su i službe RAZLIČITE...zato što su darovi različiti i po njima ide i služba te tako razlika postoji.

12:6 I različne su sile, ali je jedan Bog koji čini sve u svemu.
12:7 A u svakome se pojavljuje Duh na korist;


Sile su različite jer koji čini čuda ima veću silu on onoga što govori jezike ili ih tumači. Eh, sad da čuju crkve ovo: U SVAKOM SE POJAVLJUJE DUH na korist poruši im Pavle celu teologiju dvema rečima RAZLIČITI darovi i DUH SVIMA se javlja.
Oni bi Duha delili po njihovom kriterijumu i onda su besni kako može primiti Duha onaj što je u poslušnosti zakonu Božjem.


12:8 Jer jednom se daje Duhom reč premudrosti; a drugom reč razuma po istom Duhu;

Jednom jedno drugome drugo razlika zar ne...naravno a jezik gde je njima dvojici premudrosti i reči...e, ako nemaju i jezik ništa od toga reći će dogma koju Paja nemilosrdno gazi.

12:9 A drugom vera, tim istim Duhom; a drugom dar isceljivanja, po tom istom Duhu;

Eh, ponovo RAZLIČITI DAROVI...a jezik svima..Pavle pogazi dogmu baš je nemilosrdan.

12:10 A drugom da čini čudesa, a drugom proroštvo, a drugom da razlikuje duhove, a drugom različni jezici, a drugom da kazuje jezike.

Eh, Pavle pa ti ga izdeli kao Duh što daje različito. Dobro, to je normalno jer čovek nije znao šta će sve i koja nauka se pojaviti pa samo istinu pisao.Hajde da br izostavi jezike posebno navodeći moglo bi se ukombinovati kod dogmata kao obavezan svima jer nije naveden zasebno a ovako Pavle pogazio i ne mrda.

Različito sve kako darovi tako i službe ali da neko nebi i tu počeo vršljati Pavle ide u praktično pojašnjenje razlike pa to i piše u nastavku.

12:11 A ovo sve čini jedan i taj isti Duh razdeljujući po svojoj vlasti svakome kako hoće.

Eh, Pajo oni uzimaju šta hoće a ti bi da Duh sam deli šta On hoće.I ne reče da im jezike svima dade već uporno kome šta hoće različito kako Pavle ne voli dogme ili one Pavla.

12:12 Jer kao što je telo jedno i ude ima mnoge, a svi udi jednog tela, premda su mnogi, jedno su telo: tako i Hristos.

Različiti udi različiti darovi i po njima različite službe.

12:13 Jer jednim duhom mi se svi krstismo u jedno telo, bili Jevreji, ili Grci, ili robovi, ili sami svoji; i svi se jednim Duhom napojismo.
12:14 Jer telo nije jedan ud, nego mnogi.
12:15 Ako kaže noga; ja nisam ruka, nisam od tela; eda li zato nije od tela?
12:16 I ako kaže uho; ja nisam oko, nisam od tela; eda li zato nije od tela? Kad bi sve telo bilo oko, gde je čuvenje?
12:17 A kad bi sve bilo čuvenje, gde je mirisanje?
12:18 Ali Bog postavi sve ude u telu kako je koga hteo.
12:19 A kad bi svi bili jedan ud, gde je telo?
12:20 Sad su pak mnogi udi, a jedno telo.
12:21 Ali oko ne može reći ruci: Ne trebaš mi; ili opet glava nogama: Ne trebate mi.
12:22 Nego još koji se udi tela čine da su najslabiji najpotrebniji su.
12:23 I koji nam se čine da su najsramotniji na telu, na one udaramo najveću čast;
12:24 I nepošteni naši udi najveće poštenje imaju; a pošteni udi ne trebaju. Ali Bog složi telo i najhuđem udu dade najveću čast,
12:25 Da ne bude raspre u telu, nego da se udi jednako brinu jedan za drugog.
12:26 I ako strada jedan ud, s njim stradaju svi udi; a ako li se jedan ud slavi, s njim se raduju svi udi.
12:27 A vi ste telo Hristovo, i udi među sobom.


Svi mi činimo jedno telo kao zajednicu i svi imamo različite službe i darove i sve je potrebno telu.

12:28 I jedne dakle postavi Bog u crkvi prvo apostole, drugo proroke, treće učitelje, a potom čudotvorce, onda darove isceljivanja, pomaganja, upravljanja, različne jezike.

Evo hijerarhija u službi po sili i daru.
Apostoli se šalju i oni imaju mnoge darove i veliku silu i vlast.
A onda ispod po službi kroz dar ide i sila i vlast i ponovo RAZLIČITO.

12:29 Eda li su svi apostoli?
Da li su svi apostoli....NE!!!
Eda li su svi proroci? NE!!!

Eda li su svi učitelji? NE!!!

Eda li su svi čudotvorci? NE!!!

12:30 Eda li svi imaju darove isceljivanja? NE!!!

Eda li svi govore jezike? NE!!!

Eda li svi kazuju? NE!!!

12:31 Starajte se, pak, za veće darove; pa ću vam još bolji put pokazati.
E, tu je novi čvor jer neztnaju šta je BOLJI PUT jer oni kažu SVI MORAJU GOVORITI JEZIKE a Pavle kaže NE MORAJU. Dakle ko god vam kaže da DAR JEZIKA SVI moraju imati oni uče neistinu jer ne čuju RAZLIČITI. Ne čuju da NE GOVORE SVI JEZIKE NITRI TUMAČE SVI JEZIKE niti su svi učitelji niti proroci niti čudotvorci jer dogma je slepilo.

Tu smo čuli neke od darova i službi po daru kako su RAZLIČITI DAROVI a time RAZLIČITE I SLUŽBE a onda i SLE i VLASTI jer po daru se prima i potrebna vlast i sila i najmanja vlast i sila je u jezicima jer sledeći IZNAD je tumač jezika zato što koristi crkvi jer su DAROVI i dati za SLUŽENJE DRUGIMA i IZGRADNJU svetih.
Zato Pavle vrednuje pet reči korisnih crkvi više od 1000 glasolalijom rečenih kojim nikome ne može koristiti.


lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od lavić taj 2014-01-22, 14:19

U nastavku Božjom pomoći pretrešćemo darove i službe uz objašnjenje službi koje ljudi unutar crkve jedni drugima mogu dodeliti i to nije dar Duha već korisne službe zajednici po mnogim tačkama.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od ispravka taj 2014-01-22, 14:48

lavić ::Duhovni darovi.

Duh Sveti dolazi na verujuće i daje im dar jer čine telo Hristovo i zajednicu svetih.Ne može ni jedan vernik imati službu učitelja ili proroka ako nije predhodno primio DAR za to tako onaj što primi dar učitelja može imati službu učitelja i onaj koji primi DAR prorokovanja može imati službu proroka.

Ne može onaj što govori jezike i tumačiti iste ako nije primio i dar tumačenja niti može čudotvorac činiti čuda ako po daru i sili i vlasti to nije primio od Duha.Bog postavi u srkvi SLUŽBE po hijerarhiji veličine i odgovornosti a one se ne mogu vršiti ako DUH SVETI nije dao DAR za te službe tako čitamo veličinu darova i službi:

I Kor. 12

A za duhovne darove neću vam, braćo, zatajiti.

Pavle crkvu upozorava da razume darove Duha i službe po daru zato ćemu slušati o tome.

12:2  Znate, da kad bijaste neznabošci, idoste k idolima bezglasnim, kako vas vođahu.
12:3  Zato vam dajem na znanje da niko ko duhom Božijim govori neće reći: Anatemate Isusa; i niko ne može Isusa Gospodom nazvati osim Duhom Svetim.


Poređenje da idoli ne govore i da verni neće anatemu na Gospoda nikad izreći Duhom Svetim i da oni koji ga priznaju GOSPODOM to Duhom Svetim čine.Postoje i oni što odriču Gospoda a govore jezike e to je već njihov problem. Nigde ne kaže da jezici ne mogu anatemu na Gospoda reći već oni što Duhom Svetim govore oni ne mogu izreći anatemu.
Zato kaže KO DUHOM BOŽJIM GOVORI taj neće izrećči anatemu na Isusa a koji ne govori BOŽJIM DUHOM oni hoće.


12:4  Darovi su različni, ali je Duh jedan.

Znate li braćo i prijatelji a i ostali zašto uvećah ono RAZLIČITI jer crkve to nikad ne čuju i uporno tvrde da jedan dar mora biti svima ISTI a ako imaju još koji onda e ono različito....svašta se može čuti i to je normalno jer i prorečeno je da će izaći MNOGI ,,UČITELJI,,koji će učiti neistinu i zato sad idemo sa merom da otkrijemo sve što se krije. Znate kad Bog kreće nešto da radi satana uvek trči da ga preduhitri pa će se pre Isusa pojaviti lažni Mesija tako i u temama gde se treba čistiti kukolj on će brzo pokušati sebe žitom pokazati i srušiti reč.

Vi imate uho pa slušajte i ispitujte jer meru postavljamo a to je REČ.Dakle RAZLIČITI SU DAROVI DUHA i ako vam neko kaže da je jezik DAR dobro govori a ako vam kaže da SVI moraju imati taj DAR onda čujte šta Pavle reče RAZLIČITI i znate da li su u istini ili ne.

12:5  I različne su službe, ali je jedan Gospod.

Zapšto su i službe RAZLIČITE...zato što su darovi različiti i po njima ide i služba te tako razlika postoji.

12:6  I različne su sile, ali je jedan Bog koji čini sve u svemu.
12:7  A u svakome se pojavljuje Duh na korist;


Sile su različite jer koji čini čuda ima veću silu on onoga što govori jezike ili ih tumači. Eh, sad da čuju crkve ovo: U SVAKOM SE POJAVLJUJE DUH na korist poruši im Pavle celu teologiju dvema rečima RAZLIČITI darovi i DUH SVIMA se javlja.
Oni bi Duha delili po njihovom kriterijumu i onda su besni kako može primiti Duha onaj što je u poslušnosti zakonu Božjem.


12:8  Jer jednom se daje Duhom reč premudrosti; a drugom reč razuma po istom Duhu;

Jednom jedno drugome drugo razlika zar ne...naravno a jezik gde je njima dvojici premudrosti i reči...e, ako nemaju i jezik ništa od toga reći će dogma koju Paja nemilosrdno gazi.

12:9  A drugom vera, tim istim Duhom; a drugom dar isceljivanja, po tom istom Duhu;

Eh, ponovo RAZLIČITI DAROVI...a jezik svima..Pavle pogazi dogmu baš je nemilosrdan.

12:10  A drugom da čini čudesa, a drugom proroštvo, a drugom da razlikuje duhove, a drugom različni jezici, a drugom da kazuje jezike.

Eh, Pavle pa ti ga izdeli kao Duh što daje različito. Dobro, to je normalno jer čovek nije znao šta će sve i koja nauka se pojaviti pa samo istinu pisao.Hajde da br izostavi jezike posebno navodeći moglo bi se ukombinovati kod dogmata kao obavezan svima jer nije naveden zasebno a ovako Pavle pogazio i ne mrda.

Različito sve kako darovi tako i službe ali da neko nebi i tu počeo vršljati Pavle ide u praktično pojašnjenje razlike pa to i piše u nastavku.

12:11  A ovo sve čini jedan i taj isti Duh razdeljujući po svojoj vlasti svakome kako hoće.

Eh, Pajo oni uzimaju šta hoće a ti bi da Duh sam deli šta On hoće.I ne reče da im jezike svima dade već uporno kome šta hoće različito kako Pavle ne voli dogme ili one Pavla.

12:12  Jer kao što je telo jedno i ude ima mnoge, a svi udi jednog tela, premda su mnogi, jedno su telo: tako i Hristos.

Različiti udi različiti darovi i po njima različite službe.

12:13  Jer jednim duhom mi se svi krstismo u jedno telo, bili Jevreji, ili Grci, ili robovi, ili sami svoji; i svi se jednim Duhom napojismo.
12:14  Jer telo nije jedan ud, nego mnogi.
12:15  Ako kaže noga; ja nisam ruka, nisam od tela; eda li zato nije od tela?
12:16  I ako kaže uho; ja nisam oko, nisam od tela; eda li zato nije od tela? Kad bi sve telo bilo oko, gde je čuvenje?
12:17  A kad bi sve bilo čuvenje, gde je mirisanje?
12:18  Ali Bog postavi sve ude u telu kako je koga hteo.
12:19  A kad bi svi bili jedan ud, gde je telo?
12:20  Sad su pak mnogi udi, a jedno telo.
12:21  Ali oko ne može reći ruci: Ne trebaš mi; ili opet glava nogama: Ne trebate mi.
12:22  Nego još koji se udi tela čine da su najslabiji najpotrebniji su.
12:23  I koji nam se čine da su najsramotniji na telu, na one udaramo najveću čast;
12:24  I nepošteni naši udi najveće poštenje imaju; a pošteni udi ne trebaju. Ali Bog složi telo i najhuđem udu dade najveću čast,
12:25  Da ne bude raspre u telu, nego da se udi jednako brinu jedan za drugog.
12:26  I ako strada jedan ud, s njim stradaju svi udi; a ako li se jedan ud slavi, s njim se raduju svi udi.
12:27  A vi ste telo Hristovo, i udi među sobom.


Svi mi činimo jedno telo kao zajednicu i svi imamo različite službe i darove i sve je potrebno telu.

12:28  I jedne dakle postavi Bog u crkvi prvo apostole, drugo proroke, treće učitelje, a potom čudotvorce, onda darove isceljivanja, pomaganja, upravljanja, različne jezike.

Evo hijerarhija u službi po sili i daru.
Apostoli se šalju i oni imaju mnoge darove i veliku silu i vlast.
A onda ispod po službi kroz dar ide i sila i vlast i ponovo RAZLIČITO.

12:29  Eda li su svi apostoli?
Da li su svi apostoli....NE!!!
Eda li su svi proroci? NE!!!

Eda li su svi učitelji? NE!!!

Eda li su svi čudotvorci? NE!!!

12:30  Eda li svi imaju darove isceljivanja? NE!!!

Eda li svi govore jezike? NE!!!

Eda li svi kazuju? NE!!!

12:31  Starajte se, pak, za veće darove; pa ću vam još bolji put pokazati.
E, tu je novi čvor jer neztnaju šta je BOLJI PUT jer oni kažu SVI MORAJU GOVORITI JEZIKE a Pavle kaže NE MORAJU. Dakle ko god vam kaže da DAR JEZIKA SVI moraju imati oni uče neistinu jer ne čuju RAZLIČITI. Ne čuju da NE GOVORE SVI JEZIKE NITRI TUMAČE SVI JEZIKE niti su svi učitelji niti proroci niti čudotvorci jer dogma je slepilo.

Tu smo čuli neke od darova i službi po daru kako su RAZLIČITI DAROVI a time RAZLIČITE I SLUŽBE a onda i SLE i VLASTI jer po daru se prima i potrebna vlast i sila i najmanja vlast i sila je u jezicima jer sledeći IZNAD je tumač jezika zato što koristi crkvi jer su DAROVI i dati za SLUŽENJE DRUGIMA i IZGRADNJU svetih.
Zato Pavle vrednuje pet reči korisnih crkvi više od 1000 glasolalijom rečenih kojim nikome ne može koristiti.

ovde je već bilo govora ali idemo opet. težina ovog rečenog se lako ruši kroz korinć. 1.14 21 22 stih.pavle sopstvene reči svodi pod rušenje po movom tumačenju. jer taman pomnislimo da je tako pav le jasno kaže da je jezik znak nevernicima,a potom znak vernicima. proroštvo isto tako da je znak vernicima a potom nbevernicima. razlika je samo u tome da pavle poslanicu ne razgleda oko krštenja Duhom što lavić ovde po svbaku cenu oće proturiti već jasno je,o darovima duha a po svetome Duhu kojkega je crkva već primila kao i na pedesetnici. tako kada se ovo zaboravi onda je lako ući u prevaru ovakog tumačenja. dok sam ovo čitgao opet mi je došla ta vizija(sad lavić moguće neće priuznati ni vizije jer nisu iz njegovog resora) upravo u vezi krštenja Duhom koja govori da je viđena grupa ljudi po celome svetu taj kukolj koji se jednim delom pretgvarao da je pšenica za kosidbu za nebo ali nije jer nikad nije mogla uzreti ta lažna kukolj grupa i da SU ONI UČILI MNOGE LJUDE I ZAVODILI KA OGNJU KOJI JE UKAZAN SA MARAMOM PREMO OČIJU a upravo oko svetoga Duha i krštenja,umilnim lažnim rečima. (skraćena verzija vizije)
tako on jezike ne priznaje u opšte da su znak Duha čak i kad b i ih uzeo u sećanje da kroz svoje tumačenje ih uvodi u jedan od znakova. ne ,oni koji govore mogu da hule čak na Gospoda,a svi mostzali darovi su od Duha i ne mogu da govore anatemu hulu na Isusa! očito da jezici jesu kamen spoticanja ovde. a zašto?
ja nisam nikad negirao darove već opominjao samod a se ljudi olako bez molitve ne uvode u opasne stvari i izgube život bez provere učenja.
tako vidimo stvari ovde do kraja. pavle od jednog istogv duha navodi darove u crkvi kako i joilo donosi nakon dođe izlivanje na svako telo na pedesetnici.i ti darovi su trebalis amo biti uređeni kako treba u službama. dakle lavić citira da jedni su apostoli,i njemu je to isto dar duha. dobro. onda budući da je neko dobio apostolstvo kao dar duha sad on je po njemu kršten >Duhom. logično ali ne darom duha već darom koji je dat od Boga na pedesetici. niti jedan apsotol niti jedan služitelj od starog ka novom zavetu niuje smeo uzeti samovlASNO SLUŽBU PRE NEGO BI PRIMIO POMAZANJE OD bOGA SA NEBA. ovo prvi puta apostol ne treba imati bilo koji znak jer je već primio dar jer je apostol. tako je i sa učiteljem. čovek dođe i kaže,ja sam učitelj,Bog mi je to dao. sad ti vidi,možda jeste moćda nije. pa što te snađe. ako je jedan od mnogih mnoge će i zavesti.
lavić ne tgrpi nikoga sa jezicima.ne čudi što beni hina naziva okultistom. tako možemose pitati kako on onda gleda samuila u rami sa saulom,koji su sa drugim sinovima proročkim celu noć ležali na zemlji goli. LEŽATI NA ZEMLJI I JOŠ GOL?!!!ZAŠTO,OTKUDA? KAKA JE TO SILA,OD KOGA LI DOLAZI? LEŽATI GOL I NA ZEMLJI ,KAO KOD BENI HINA.
ja sam rekao,beni hin recimo je primio jezike,ali eto baca ljude po zemlji. što sad. da kažem od šavola je? ja ne bih. Bog će eda sudi .moć-da ne to što je sila bacala ljude već što je učio. postoje beni hini nkoji ne bacaju ljdue ,ne uče loše a eto imaju "greh" govore za jezike. i sad mi ih odbacimo zbog jezika jer i hin govori jezike ali baca ljude. i onda dođe sud. i što tad?

ispravka

Broj poruka : 295
Datum upisa : 04.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od lavić taj 2014-01-22, 17:32

lavić ::U nastavku Božjom pomoći pretrešćemo darove i službe uz objašnjenje službi koje ljudi unutar crkve jedni drugima mogu dodeliti i to nije dar Duha već korisne službe zajednici po mnogim tačkama.

Efescima 4

4:7 A svakome se od nas dade blagodat po meri dara Hristovog.
4:8 Zato govori: Izišavši na visinu zaplenio si plen, i dade dare ljudima.
4:9 A šta iziđe, šta je, osim da i siđe u najdonja mesta zemlje?
4:10 Koji siđe to je Onaj koji i iziđe više svih nebesa da ispuni sve.
4:11 I On je dao jedne apostole, a jedne proroke, a jedne jevanđeliste, a jedne pastire i učitelje,
4:12 Da se sveti priprave za delo službe, na sazidanje tela Hristovog;

Ovde je akcenat na SAZIDANJU CRKVE i rastu jer su ovo osnovni nosioci za rast i širenje kao i ispravan život crkve.
Svi mi možemo ići iz ljubavi i nositi radosnu vest jevanđelja i hiljadama svedočiti i niko ili malo njih će se obratiti...u čemu je problem?
Nema tu ništa loše ali nemamo silu koja će uticati na obraćenje jer sila mora u srce udarati slušaoca a to može samo Duh Sveti a da bi to Duh činio onda mora biti DAR i po daru ide i mera sile i vlasti što gore već rekoh u vezi darova da svaki dar nosi svoju potrebnu silu i vlast.

Čovek sa DAROM Evanđeliste iz srca govori jer njegova usta su kanal da se pokaže Isusovo srce kroz njih i sila koga ih udara i privlači te malo ko može ostati da se ne slomi i obrati pod silom ljubavi koja se kroz taj DAR manifestuje. Jevanđelista sa darom vrši i osnovno učene o veri a kad obraćenik dođe u zajednicu postaje više gladan istine i tu nastavljaju posao učitelji po DARU DUHA.

Može vernik vernika poučavati i tu nema ništa loše ali on neće razumeti niti će biti oslobođen od zablude ili nekog okova koji ga drži u tome sve dok ne dođe pod uticaj DARA UČITELJA gde sila Duha svetoga prati tu reč jer ona seče sve divlje izdanke i postavlja reč za meru jednom datu svetima. Pastir je osoba koja brine za duhovne i telesne potrebe stada i potiče učitelje i davaoce na potrebe zajednice.

Apostoli šire i otvaraju nova mesta za okupljanje i utvrđuju stado nisu vezani za lokalnu zajednicu i oni su oštrica koja se probija a slede je proroci koji su usta Božja koja ne moraju doneti uvek nešto šta će se zbiti već i utvrđuju verne u istini datoj.Proroci i učitelji imaju sličan posao a to je pouka crkve samo prorok može dobiti reč da prenese jer od Boga primi a učitelj treba tumačiti primljeno.

Postoji još nekoliko službi koje nisu direktan dar po Duhu ali utiče na to stanje kao DAVAOCI, MOLIOCI,ONI ŠTO SAKUPLJAJU I DELE POTREBNIMA i izbor STAREŠINA negde su propovednici negde vladike jer zajednica ima više starešina i njih bira zajednica a oni imaju uslove za to mesto a to su:
Titu posl.
1:5 Zato te ostavih u Kritu da popraviš šta je nedovršeno, i da postaviš po svim gradovima sveštenike, kao što ti ja zapovedih,
1:6 Ako je ko bez mane, jedne žene muž, i ima vernu decu, koju ne kore za kurvarstvo ili za nepokornost.
1:7 Jer vladika treba da je bez mane, kao Božji pristav; ne koji sebi ugađa, ne gnevljiv, ne pijanica, ne bojac, ne lakom na pogani dobitak;
1:8 Nego gostoljubiv, blag, pošten, pravedan, svet, čist;
1:9 Koji se drži verne reči po nauci, da bude kadar i savetovati sa zdravom naukom, i pokarati one koji se protive.Isus reče ako se ko NANOVO NE RODI a to znači ko se ne RODI na kaže KRSTI već RODI vodom i DUHOM ne može u carsto ući.Nigde ne piše ROD krštenih već ROĐENIH DUHOM. I sad treba čuti razliku:

Galatima
5:22 A rod je duhovni ljubav, radost, mir, trpljenje, dobrota, milost, vera,
5:23 Krotost, uzdržanje; na to nema zakona.

5:24 A koji su Hristovi, raspeše telo sa slastima i željama.
5:25 Ako u duhu živimo po duhu i da hodimo,


Zašto na ROD nema zakona da ih sudi? Zato što taj DUHOVNI ROD ISPUNI ZAKON jer ga ne krši. U zakonu se baš to i traži LJUBI BOGA i LJUBI BLIŽNJE ali ne traži se reč ljubi već DELO LJUBAVI i zato kaže KO LJUBI TAJ DRŽI a ko DRŽI taj ima DELO LJUBAVI.

Koliko nam je KRŠTENJE DUHOM znak sigurnosti:

Matej 7
7:21 Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima.
7:22 Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! Nismo li u ime Tvoje prorokovali, i Tvojim imenom đavole izgonili, i Tvojim imenom čudesa mnoga tvorili?
7:23 I tada ću im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje.
7:24 Svaki dakle koji sluša ove moje reči i izvršuje ih, kazaću da je kao mudar čovek koji sazida kuću svoju na kamenu:

I pored krštenja i darova bez ROĐENJA DUHOM i donođenja kroz poslušnost i ljubav ploda nema zore.


lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od SION taj 2014-01-22, 17:38

Molim da se ovaj post iznad sa ovom reklamacijom izbriše jer ne postoji opcija da se poslati teksr ispravi pa zbog jednog slova ponovo sam sve morao pastirati dole u ispravljenom stanju. ::

IZBRISAN

Bilo bi dobro uvesti opciju kao na ostalim forumima da se tekst može vratiti i ispraviti pa ponovo poslati. ::

Nikako ne mogu naći tu opciju na administrativnom panelu. Ako neko ima sličan problem neka mi se javi na PP i ja ću mu ispraviti poruku.
avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od SION taj 2014-01-22, 17:47

da postaviš po svim gradovima sveštenike :: ::

Ovo nije dobar prevod, treba da stoji "starešine".
avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od lavić taj 2014-01-22, 18:46

Naravno,negde piše sveštenici negde starešine negde vladike u pismima Azijskoj crkvi se starešini obraća kao anđelu. Mislim da se razumemo bez obzira na prevod.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od lavić taj 2014-01-22, 18:48

ZNAK DUHA i SVRHA ZNAKA
kORIN.I
14:21 U zakonu piše: Drugim jezicima i drugim usnama govoriću narodu ovom, i ni tako me neće poslušati, govori Gospod.

GOSPODA NISU POSLUŠALI DA SE OBRATE.Ni tako GA neće poslušati. Šta neće poslušati?
Potvrdu o Mesiji odbaciše. dolaskom duha Svetoga počili su govori jezicima onih naroda i oni se čudiše otkud ovi znaju jezike sviju njih te čuje svako na svom jeziku.Petar im tad pominje Joila da će stići Duh Sveti na verni narod i tad se oni OBRAĆAJU.14:22 Zato su jezici za znak ne onima koji veruju, nego koji ne veruju; a proroštvo ne onima koji ne veruju, nego koji veruju.

Šta smo ovde čuli?
Piše tu da je JEZIK ZNAK i da je PROROŠTVO ZNAK i sad imamo DVA ZNAKA piše li tako?
,,Zato su jezici za znak ,, ,,a proroštvo (je znak)ne onima koji ne veruju,,

Kako onaj što govori jezike može tvrditi da je to dar koji je ZNAK primanja Duha tako isto i proroci mogu tvrditi da je njihov dar ZNAK primanja Duha. Sad možemo reći po dogmi ko ne govori jezike i ko nema dar proroštva nema Duha Svetoga, rekoh po dogmi tako ide ali hajdemo da čujemo dalje.

Marko 16

16:15 I reče im: Idite po svemu svetu i propovedite jevanđelje svakom stvorenju.
16:16 Koji uzveruje i pokrsti se, spašće se; a ko ne veruje osudiće se.
16:17 A znaci onima koji veruju biće ovi: imenom mojim izgoniće đavole; govoriće novim jezicima;
16:18 Uzimaće zmije u ruke, ako i smrtno šta popiju, neće im nauditi; na bolesnike metaće ruke, i ozdravljaće.
16:19 A Gospod, pošto im izgovori, uze se na nebo, i sede Bogu s desne strane.
16:20 A oni izađoše i propovedaše svuda, i Gospod ih potpomaga, i reč potvrđiva znacima koji su se potom pokazivali. Amin.

Imali smo ZNAKE koji verni imaju kao ispunjeni duhom a to je jezik kao dar i proroštvo kao DAR i sad se lišsta malo širi pa čujemo ZNAK vernih je IZGONJENJE ĐAVOLA,UZIMANJE ZMIJA OTROVNICA U RUKE,MOGU PITI OTROV NIŠTA IM NEĆE NAUDITI,ISCELJIVAĆE BOLESNE tu sad imamo i dar iscelitelja u obavezi kao ZNAK i isterivanje demona uz jelo otrovno i zmijski otrov.

Koliko ZNAKOVA do sad imamo?
Vidite to su sve znaci Duhovnih i vernih osoba ako vam nešto manjka od ovoga dosad u ozbiljnoj ste opasnosti po dogmi jer niste spašeni.Dođe vam čovek i ponudi cijanid ili kobru da vas ujede i vi odbijete nemate znak spasenja.Dođe prorok i pita da prorokujete a vi nemate taj dar onda ništa od vas ili vam naleti neko sa jezicima i kaže hajde da čujem a vi nemate i ponovo ista stvar izgubljeni ste po dogmi.

Niste isterali demone...onda ste izgubljeni jer verni to rade bez problema kao i sa otrovima i to SVCI moraju raditi po dogmi pa će vam proroci reći da morate imati taj ZNAK jezici da morate imati taj ZNAK a onda na to sve i ovo što postavih.
Vidite,nogde nije rečeno da SVI moraju to činiti ili imati isti dar već da će sveti sve to moći ali ne jedan sve već svako po nešto.

Ako bi svako sve imao onda smo Pavla poklopili odmah i svi smo i apostoli i proroci i iscelitelji i govorimo jezike kao što se gore pominje ali za ZAJEDNICI SVETIH a ne svakog pojedinca a Pavle kaže da su to darovi i RAZLIČITI te Duh daje koji DAR KOME HOĆE a to znači nije isto svima već RAZLIČITO.


Hajdemo dosad sumirati šta je to što je istina koju crkve i njihovi članovi pokušavaju sakriti:

1.Da postoje TRI vrste jezika za tri upotrebe to u navodima citata videsmo.(Jezik za propoved na jeziku slušalaca bez tumača. 2. Jezik sa tumačem u crkvi koji nosi poruku zajednici ili pojedincu.3.Jezik koji služi za molitvu Bogu jer se ne govori ljudima i zove se glasolalije.)

2.Da ni jedan vernik ne moga imati isti broj jezika za upotrebu.

3.Da ne moraju svi vernici imati ISTE DAROVE jer su darovi RAZLIČITI a jezik je najmanji dar.

4.Da je ZNAK na Pedesetnici bio ognjeni jezik a na Petrovoj propovedi bilo je čudno otkud ti ljudi govore jezike i to je Petar rekao da je DAR od Duha Svetoga.

5.Da postoje službe po DARU DUHA i službe od ljudi postavljene u zajednici.

6.Da krštenje i dar nisu garant sigurnosti jer i Pavle reče pored svih darova da pazi kako i sam nebi bio odlučen8odbačen -odvojen od svetih) zato je svaki dan stražio nad sobom i umirao telu i starom čoveku.

7 Da je ZNAK sigurnosti jedino ostajanje u LJUBAVI i vršenje volje Božje i nikako neki dar jer su SVI darovi znak Duhovnog prisustva i čudotvorstvo i iscelenje i proroštvo i jezici i znanje reči,te oni koji uče suprotno od ovog što postavih a Biblihjom pokazah su u neistini i zavode svete i žaloste VERNE.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od lavić taj 2014-01-22, 19:09

SION ::

IZBRISANNikako ne mogu naći tu opciju na administrativnom panelu. Ako neko ima sličan problem neka mi se javi na PP i ja ću mu ispraviti poruku.

Hvala.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od ispravka taj 2014-01-22, 22:36

dakle trojstvo jezika još uvek bez prave spoznaje. 1. ako je razumljiv jezik bio za propoved okolo,kako to da je petar propovedao okupljenima na jevrejskom jeziku?
2. ako je rođenje suprotno od smisla krštenje vodom i Duhom,što onda znači rođenje vodom,ako je rođenje duhom rod duha? šta je rod vode? tj. rođenje vode. onaj koji treba da se rodi ne moće da sam rodi bilo što nikake rodove pre nego se sam ne rodi Duhom,koliko ja razumem. može li drvo da rodi pre nego se samo podigne iz semena ili korena? to još ne bih mogao razumeti?
dakle rođenje duhom je krštenje Duhom. a rođenje vodom je po svim citatima dalje u Pismu jasno krštenje vodom.ali to samo na nekim mestima ne paše tumačima. kao što je jasno da je nikodem to loše shvatio pa je mislio i da je nanovo rođenje u smislu ponovo se telom roditi kroz matericu. u stvari nanovorođenje je rođenje od Duha rečju a ne od tela od crkve ili učenja čoveka. telesan čovek uvek telesno razgleda mesto duhovno. uvek mu je bliže telesno nego otkriveno Duhom.
ključno,pokušano je napokon da se reći i 21 22.stih kor.prve 14. vidi se jalovo. ovako je tumačenje dato. dakle jezici su rečeno je znak neverujućima,a proroštvo znak verujućima. u stvari u oba slučaja reč je o jednome,o jezicima.samo je jednima koji ne veruju proroštvo isaije najavljuje znak nevernicima.a drugima koji veruju proroku joilu ISTO O JEZICIMA O DUHU KOJEGA ĆE BOG IZLITI NA SVAKO TELO je znak verujućima. tako u daljem kontelstzu pavle se bavi darovima i službama ,redu u crkvi,o upotrebi darova te nastavlja u kontiunitetu,a deluje čudno,da su sad u službi jezici u službi bez tumača za nevernika sablazan,pre nego bi se sreo sa istinom iz joila i učvrstio,a proroštvo opet za nevernike("kontra" od onoga u krštenju Duhom) da bi ovi pali pred >BOga i rekli da je Bog tu.zato je preče u službi dar proroštva jer pre nego nevernik ne padne im prizna da je Bog tu on će čuvši jezike reći da su poludeli i sablazno otići. kaka je onda svrha ako čovek ode?
u službi jezici su stoga najmanji dar ,a dalje se kaže ali je Bog najmanjemu daru DAO NAJVEĆU ČAST. KAKO SAD NAJMANJI A DATA OD BOGA NAJVEĆA ČAST TOME NAJMANJEMU? U NAMISLI bOŽJOJ DA IZLIJE OD SVOJEGA dUHA KAKO JOILO KAŽE JEZICI SU BILI TO NA ŠTO JE PETAR REKAO,OVO ŠTO ČUJETE TO JE TO,JEZICI SU OD BOGA NAJVIŠI DAR A U SLUŽBI NAJMANJI JER NEMA TUMAČA.
ISTO KOD KORNILIJA PETAR SE OPOZVAO DA JE ČUO JEZIKE KAKO GOVORE KAO I ONI U POČETKU ISTI DAR, dUHA SVETOGA KRŠTENJE. JEZICI SU U DELIMA 2.GL. NAZVANI DAR SVETOGA DUHA. SVETI DUH JE DAR BOŽJI U OBEĆANJU.PRIMIĆETE SILU SA VISINE. SILA SA VISINE.
ČUDESNO JE za primetiti da oni koji niti jedan od darova ne poseduju nameću onima koji ih poseduju što jesu primili u krštenju kao dar duha a ŠTO NISU. TO JE KAO DA MENE NEKO OĆE UBEDITI KAKO SAM JA POPIO SOK A JA SAM POPIO VODU.I ISPADA DA JA NE ZNAM ŠTO SAM PRIMIOA ŠTO SAM POTOM DOBIO ZA SLUŽBU OD TOG ISTOG DUHA. TO JE VRLO IMPLICITNO PONAŠANJE. JOŠ NISAM SREO LJUDE KOJI SU LIČNO primili svedočanstvo krštenja Duhom i imaju mnoge druge upotrebne darove za službu u ckrvi,da govore neke teze kao ovde,već sam to redovno i uvek čuo samo od onih koji nemaju niti jedan dar za ponuditi osim nekih filozofkih tumačenja i teza,subjektivnih osećaja ili intelektualnih zaključaka koja su rekoh filozofska.

ispravka

Broj poruka : 295
Datum upisa : 04.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od ispravka taj 2014-01-23, 09:25

takođe za primetiti u ovojsmućenosti teza i doktorata treba razumeti bitnu stavku službi po crkvi. efescima poslanica je navedena i vidi se da je tu isto jasno ukazano na službe sa spoznajom da ih Gospod deli kao blagodat crkvi. i kao što je od jednog Duha mnogi ud mnogi darovi za upotrebu crkvi,a od jednoga Duha i ako različitost darova što ne sugeriše da su darovi množina Duha već daje jedan Duh a mnoćina darova tj. da je Duh Božji već zagarantovan dat svetima a onda od toga Duha (nakon su udovi primilki krštenje,Duh po svojoj nakani deli upotrebne darove. tako i jedan Gospod deli blagodatne službe a kaže se rtazličitost službi ne čini da su oni ti koji samis ebe razlito dodeljuju već jedan Gospod to čini. akcenat je na jednom Gosppodu a ne na različitosti službi jer bi onda bilo više gospoda. takođe su različite sile,dejstva ali to ne čini više od jednog Boga. inače bi imali trojičnost svaki put i u jezicima i u službama i u silama. tako je trojstvo donelo trojičnost što su tri manifestacije pokrenuli na tri mesto na jednog Gospoda.
u službama pak postoji mera Božja. kod petra u posl. prva mera je Reč. glavna mera.ko god čini i što god čini taj mera mu je REČ- potom mera u daru Boćjem,mera u toj službi takođe. ne moćže učitelj da se hvali darivanošću kao da je od Boga a isti Gospod kaže svoju jasnu meru darivanosti da učitelj uči ane da prima proročko otkrivenje ili apostolksko otkrivenje reči. inače bi pisalo da na temelju učiteluja i proroka je naše spašenje,već kaže na temelju apostola i proroka. vrlo precizno.
prorok da prorokuje(rimljanima 12) a učitelj da uči. to je mera. kad učitelj počne da tvrdi da ima više otkrikvenja od apostola onda je on otišpao van mere. apostol pavle je dao često primer kako je postavljao sa apostolima ljude za molitvu a za službu učitelja,tj. starešine,sveštenika. jer svaka služba je tu da uči već apostolsku nauku utvrđenu. tako efescima kaže jedne apostole ulitelrje pastire. idu ipastiri.i oni uče i paze na crkvu.

ispravka

Broj poruka : 295
Datum upisa : 04.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od ispravka taj 2014-01-23, 09:49

kao što sam pisao,učitelj starešina pastir,treba kako pavle savetuje tita timotija da pazi na reč KOJU JE PRIMIO,A TO ZNAČI da je reč već došla apostolima,tako da učitelj nema proročku reč ili apstolsku reč,neku svoju reč na već datu reč otkrivenu apostolskim putem,već učitelj evangelista samo "svedoči" upućuje ,uči crkvu na već jasnu nauku,podučava već donetom rečju,a ne da on donosi novu nauku.

ispravka

Broj poruka : 295
Datum upisa : 04.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od ispravka taj 2014-01-23, 09:52

tako učitelj ako je učitelj ner može imati raspravku u opšte oko zakona darova,krštenja,on može doneti samo učenje crkve i tu je kraj. a onaj ko je od Boga iz te grupe,crkve posvedočen na dar reči ,ko je primio otkrivenje taj moće da donese nauku oko nilo koje stvari trenbutno aktivne u svetu. akos e ovo ne razume onda je mera Boćja prevršena i to nije od Božjega duha. ovde na forumima ima zato mnogo učitelja,malo darova a mnogo učitelja. itakoće i biti. jer niko neće da moli za svoje mesto i da čeka na Gospoda.

ispravka

Broj poruka : 295
Datum upisa : 04.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od lavić taj 2014-01-23, 17:19

Izvinjavam se sa kim vi razgovarate?
Koga kritikujete?
Ako uredniku obratite se njemu ako meni onda CITATI samo mogu ići a razglednice i pogađanja mene ne zanimaju i tema nije o pogađanjima već o Biblijskim stvarima kao što su darovi i službe Duha Svetoga.

ako je ono gore istrešeno iz vreće meni kao neka repklika na citate iz Biblije onda treba pokupiti taj otpadni materijal a dati CITATE iz knjige kojom se ja bavim i pokazati šta vam je palo na pamet a ovako ovo isrešeno ovde smeta i nije higijenski niti je na svom mestu spakovano da higijeničari mogu odneti i baciti tamo gde pripada.

Zato postoje mesta obeležena za odlaganje tih stvari a ne ih bacati svuda.Kao prvo zbog higijene i kulture a drugo zbog ometanja Biblijskih reči i upadanja u temu koja sa pijacom nema nikakvih dodirnih tačaka.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od ispravka taj 2014-01-23, 20:29

pisanje na forumu je za sve brate i za tebe i za svakog ko učestvuje ili čita. ja teme otvorim za svakoga. slava Bogu za sve. nastavi dalje slobodno.

ispravka

Broj poruka : 295
Datum upisa : 04.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od lavić taj 2014-01-24, 09:41

a učitelj da uči. to je mera. kad učitelj počne da tvrdi da ima više otkrikvenja od apostola onda je on otišpao van mere.

Ko je tvrdio da je učitelj veći od apostola----ako ja tako rekoh daj mi citat toga a ako nema a nema zašto se uvek nešto izmišlja i dodaje što ne rekoh?
Ali zato postoje crkve koje favorizuju jezik kao najmanji dar iznad dara učitelja i taj problem se ne vidi a izmišlja se drugi koji ne postoji.

Sve bez citata Biblijskih nije razgovor već pijaca.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od lavić taj 2014-01-24, 09:44

Ako imaš neko pitanje ili smatraš da nešto nije ispravno što Biblijom pokazah postavi pitanje i dobićeš odgovor pa ako misliš da odgovor nije dobar ti postavi citat koji ćeš pokazati neispravnost mog odgovora a bez citata nema razgovora.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od ispravka taj 2014-01-24, 12:03

lavić ::
a učitelj da uči. to je mera. kad učitelj počne da tvrdi da ima više otkrikvenja od apostola onda je on otišpao van mere.

Ko je tvrdio da je učitelj veći od apostola----ako ja tako rekoh daj mi citat toga a ako nema a nema zašto se uvek nešto izmišlja i dodaje što ne rekoh?
Ali zato postoje crkve koje favorizuju jezik kao najmanji dar iznad dara učitelja i taj problem se ne vidi a izmišlja se drugi koji ne postoji.

Sve bez citata Biblijskih nije razgovor već pijaca.
gore u postovima je sve postavljeno svaka replika jasno iskazana osim ako nisi čitao. postovi su ti poduži da si ih iseckao,ja sam čitao ali da li jošneko ne znam.
nemam ja protiv da ti pišeš,ja samo skrećem pažnju onom ko čita a neutvrđen je da obrati pažnju na Reč Pisma i ništa više od toga.svako neka rasudi. ja ne mislim da je ovde potrebno sa tobom dalje nešto raspravljati.
koliko puta sam ti ispisao da je pavle dar jezika kao najmanji ud nazvao najmanjim u službi,jer zašto bi Bog taj dar nazvao najvećim čašću? ko je merodavan tu onda čovek ili Bog? za čuđenje jed a tzi to odbaciš olako. pavle kaže oko naj manjih udova kako stvari stoje a kako Bog im daje najveću čast. zašto najveću čast?
opet ili ne razumeš ili ne vidiš. Bog je jasno rekao da postoji mera svakog dara u službi. dakle ako je to tako onda kako ti ne razumeš to. može li učitelj da donosi stvari koje dolaze samo apostolima na kojima je Reč doneta kao temelj spašenja. onda učitelj u crkvi uči nauku crkve,podučava učvrščuje ljude crkve na to što su posvedočeni rukom apostola. timotije tit su dobijali upustva kako da uče i oni su učili ono što su apostoli učili. zamisli sad timotije dobija otkrivenje Reči mesto da podučava već otkrivenu reč . nije problem da timotije ili ti dobijete otkrivenje,ali onda bvi ti trebao imati svedočanstvo da si od Boga postavljen apostol u smislu jevanđelja ,a ne učitelj. ako si učitelj onda treba da učiš ono što je već crkva dobila. ako li dobijaš neko otkrivenje onda ti si u daru apostolske službe a da čak to ne znaš. kako je moguće da to ne znaš već kažeš imam učiteljsku službu. pa onda pavle kaže učitelj da uči a ne da proriče!
ako ovo ne znaš eto konfuzije.

ispravka

Broj poruka : 295
Datum upisa : 04.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Duhovni Darovi i službe

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu