Gog i Magog

Ići dole

Gog i Magog

Počalji od lavić taj 2014-01-21, 22:51

Jezekilj 38.2-3 ,, Sine čovečiji, okreni lice svoje prema Gogu u zemlji Magogu, knezu i glavi u Mesehu i Tuvalu; i proroku na nj; i reci: ovako veli Gospod Gospod: evo me na tebe, Gože, kneže i glavo Mesehu i Tuvlu.’’
Gog je knez nad zemljom Magog koja je dobila ime po Magogu Nojevom unuku a Gog je Jakovljev (Izrailjev) unuk koji živi i vlada na teritoriji što je nekad imao Magog. Gog je knez nad Mesehom i Tuvalom i gospodar nad njima. Bog najavljuje preko proroka da će doći na Goga.
Jezekija 38.4-7
Molim pročitajte navedene stihove.

Gog je negde došao na neku teritoriju koja mu ne pripada (sad trebamo imati u vidu da je Gog živeo u vreme povratka Izrailja iz Misirskog ropstva u obećanu zemlju i da je vladao nad pomenutom teritorijom). Dakle Bog sa svojim narodom dolazi na Goga da s njim ratuje ,, evo me na tebe Gože’’. Gogova vojska ide na konjima sa štitovima, mačevima, kopljima, lukovima i strelama jer se to oružije tada i koristilo. Zašto Bog ide na Goga? Zato što je on predstavnik cele grupacije koja je u ono vreme uzurpirala Izrailjevu teritoriju dok su oni 4 veka robovali u Misiru i došlo je vreme da se Bog stavi u zaštitu Izrailja protiv mnoštva careva. Ti carevi opleniše zemlju Izrailjevu dok je bila prazna, sad pogledajmo kako je to bilo.
Isus Navin 10. 12-42
Molim pročitajte navedene stihove.

Isus Navin 11.1-12 i 23 kao i 12.1-24
Molim pročitajte navedene stihove.
Eto kako je Bog došao na Goga i na sve narode s njim. Sedmi stih 38 glave govori da Gog bude stražar i da čuva sve ljude što se sabraše kod njega da bi se videlo da li ih od Boga može sačuvati, a vidimo da nije mogao.

Jezekija 38.8
,, Posle mnogo vremena bićeš pohođen, i pošljednjih godina doći ćeš u zemlju izbavljenu od mača i sabranu iz mnogih naroda, u gore Izrailjeve, koje bjehu jednako puste, a oni će izvedeni iz naroda svi živjeti bez straha.’’
Ovaj stih uduplava sliku praveći paralelu zbivanja u doba Isusa Navina sa vremenom poosletka. Posle mnogo vremena gledano od doba Isusa Navina prema budućnosti kad će ponovo Gog biti pohođen od Gospoda i to su poslednje godine ovakve civilizacije kad će ponovo Gog i ono mnoštvo vaskrsnuti i doći u gore Izrailjeve gde će u to vreme živeti pravedan narod izbavljen iz svih naroda kao što je to bilo u doba Isusa Navina.
Jezekijsa 38.9-11
Molim pročitajte navedene stihove.

Ovde se takođe pokazuje dupla slika: sa jedne strane opis Goga i mnoštva drugih naroda koji plene Izrailjevu zemlju i dolaze u sukob sa Božijim narodom izbavljenim iz Misirskog ropstva koji treba ponovo da obrađuje pustu zemlju i gradi razrušene gradove. U drugoj slici koja se odnosi na kraj ovakve civilizacije satana će ponovo okupiti iste protivnike protiv Izrailja i ostalih pravednika koji su izvedeni iz ropstva greha. I ova grupa će živeti u pustinji do spustanja nebeskog Jerusalima.
Ovaj opis dvostrukih slika ni po čemu nije poseban jer se na više mesta u Bibliji koristi dvostruki prikaz.
Jezekija 38. 12- 14
Molim pročitajte navedene stihove.

Oni su išli da naplene plena od naroda što je konačno živeo bez straha od nadstojnika i batinanja ropskog jer su u svojoj zemlji ,,bez straha’’ zar Gog neće znati kad se oni (Izrailj) vrate sa Misirskim blagom u svoju zemlju (naravno da hoće).
Jezekija 38. 15-16
Molim da uvek pročitate navedene stihove.

Zato Gog kreće sa severnoga kraja a to smo videli u opisu iz knjige Isusa Navina koje vojske stižu sa severnog kraja i da ih je mnogo. Ta slika će se ponoviti i u poslednje vreme kad će se ponovo Gospod posvetiti pred narodom spalivši Goga i sve neprijateljske vojske koje će opkoliti tabor svetih i grad ljubazni.
Jezekija 38. 17- 20
Molim pročitajte navedene stihove.

Najavljivao je Bog od davnina da će Gog doći na Izrailja i da će biti veliki strah po zemlji od Boga kako u vreme Isusa Navina popadaše mnogi zidovi i narodi pod rukom Božijom tako će na kraju i ribe morske i zveri poljske i ptice nebeske zadrhtati tad će i gore popadati.
Jezekija 38. 21-23
U vreme povratka Izrailja iz ropstva bilo je primera gde se neprijatelj Izrailjev sam među se tukao kao i u kasnijim periodima istorije. Bog je Gogu sudio u davno vreme pomorom od mača i kamenjem gradnim iz neba Isus Navin 10. 11 sem tog Bog će suditi na kraju sumporom i ognjem koji će se ispuniti na kraju civilizacije (1000 god. nakon vezivanja satana). Ovo je opis zala koja će snaći Goga u dva različita vremena.
39 glava Jezekije
Ponovo se opisuje Gog iz severnih krajeva ali ovog puta se precizira način i vreme Gogove propasti.
Jez. 39. 3-4

Gog je naoružan lukovima i strelama u ovom opisu a u 38 glavi mačevima i štitovima tako da sad imamo kompletan opis sveg Gogovog naoružanja. Ovaj opis se nikako nemože primeniti (kako neki uče) na Armagedonski boj jer bi Gog i sve mnoštvo njegovo trebalo najpre vaskrsnuti pre Armagedona da bi u njemu učestvovalo a tad vaskrsenja nema. U Armagedonu učestvuju avioni, tenkovi, raketni lanseri i nuklearno oružje a Gogova vojska ima mačeve, lukove i strele.Gog je pao na Izrailjevim gorama i bio hrana pticama nebeskim kao i veliko mnoštvo njegovih saboraca što je višemilionski narod kojeg su zveri trgale dok Izraelci nisu očistili zemlju ukopavši ostatke od leševa. Gog i njegovo mnoštvo je pogrebeno u velikoj dolini tamo gde i popadaše što neće biti slučaj posle 1000 godina jer će tada vaskrsli Gog sa mnoštvom biti spržen ognjem sa neba i postati prah pod nogama pravednika.


Jez. 39. 10 odgovor na ovaj tekst naći ćete kod Isusa Navina u 8 glavi.
U Jezek. 39. 3-4 rekosmo ono što se ponavlja od 5 do 16 stiha.
Jez. 39. 17-20
Opis govori da će ptice i zveri jesti mesa junačkog i piti krvi knezova zemaljskih i meso od razne stoke će biti po zemlji kao i konja i konjanika. Ispunjenje ovih reči opisuje knjiga Isusa Navina a ja vas molim da je pročitate a u 11 glavi obratite pažnju na pomenuti detalj.

Mnogi 38 i 39 glavu proroka Jezekije isključivo vezuju za period posle 1000 godina od vezivanja satane što je pogrešno jer ne uočavaju dvostruki prikaz pojedinih stihova i nisu pratili u Mojsijevim niti u Isusa Navina spisima šta govore o njihovom povratku. Ako bismo želeli da primenimo tu njihovu postavku naišli bi smo na mnoge kontradiktornosti.
Hajdemo proveriti održivost njihovog razumevanja pomenutih glava.
Jez. 38.4 i 39.2 ,,I vratiću te natrag...’’ posle 1000 god. završava se ovakav poredak i Gog se trajno spaljuje tako da mu nema povratka pa kako ga onda može vratiti natrag?
Jez.38.8 ,,Poslije mnogo vremena bićeš pohođen’’ posle 1000god. je kraj stradanju i muci i nema više pohođenja.
Jez. 38.22 ,, ...i pustići na nj i na čete njegove i na mnoge narode, koji budu snjim, dažd kamenja od grada...’’
Ovaj događaj neide posle 1000 god. već oganj.
Jez. 39.4 ,,...pticama svakojakim pticama krilatijem i zvjerima poljskim daću te da te izjedu.’’
Posle 1000god. neće ptice ni zveri jesti zaklane ljude, konje i životinje jer je to dogaćaj koji se davno odigrao a tad će postati pepeo.

Jez. 39. 9 i ovaj opis o loženju oružja ne pripada budućnosti jer kad se spale ljudi šta bi ostalo od lukova, strela i kola drvenih? Nema tad čekanja toliko godina za ukopavanje jer Bog odmah čisti zemlju ognjem i preobražava da bi se spustio nebeski Jerusalim.

Da li crkve uče istinu govoreći kako je ovo sve simbolika i nema veze sa budućim događajima vi odlučite po svom razumu.Temu postavih jer je korisna u svrsi razdvajanja šta gde pripada i radi potvrđivanja proroštva da će se ispuniti jer mnogi Jezekijino proroštvo smatraju simbolom i nekim uslovljeni proroštvom a to je greška jer Bog ne daje proroštvo koje se neće ispuniti bilo pozitivno bilo negativno.Ispunjenje Jezekijinog proroštva odbacuje pagane iz broja 144000 kao i postavljanje 7 i 11 gl. Otk. u vreme koje mu pripada zato je to mera za test da vidimo ko veruje Bogu a ko nekome drugom.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Gog i Magog

Počalji od SION taj 2014-01-23, 17:54

"I izići će da vara narode po sva četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi na boj, kojijeh je broj kao pijesak morski." Otk 20:8

Gog je Jafetov sin i od njega je nastao taj narod koji je neprijatelj Božijeg naroda. Magog je zemlja u kojoj žive potomci Goga.

Kroz SZ Gog i Magog se prikazuju kao Božiji neprijatelji takođe i u NZ kao oni koji koje će Sotona iskoristiti u svom pohodu na kraju vremena.
avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Re: Gog i Magog

Počalji od lavić taj 2014-01-23, 18:04

SION ::"I izići će da vara narode po sva četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi na boj, kojijeh je broj kao pijesak morski." Otk 20:8

Gog je Jafetov sin i od njega je nastao taj narod koji je neprijatelj Božijeg naroda. Magog je zemlja u kojoj žive potomci Goga.

Kroz SZ Gog i Magog se prikazuju kao Božiji neprijatelji takođe i u NZ kao oni koji koje će Sotona iskoristiti u svom pohodu na kraju vremena.

Jasno,tu nije problem.
Problem nastaje onog momenta kad počnu dogme učiti po simbolu i kad kažu da će ono što je bilo tek biti a ono što treba biti da je bilo i izvrći celo proroštvo zato pokazah kad se koji deo odvija citatima da nebi uvek terali istu grešku.
Tu je još bio problem načina stradanja zato i to predstavih i još neke tačke koje se izvrću da se otkrije njihova neistina.Bog na taj način pokazuje koji će narodi i kad ustati u boj.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Gog i Magog

Počalji od SION taj 2014-01-23, 18:32

Problem nastaje onog momenta kad počnu dogme učiti po simbolu i kad kažu da će ono što je bilo tek biti a ono što treba biti da je bilo i izvrći celo proroštvo zato pokazah kad se koji deo odvija citatima da nebi uvek terali istu grešku. ::

Da, da u Rimskoj Crkvi postoji učenje "futurizam" koje je osmislio Francisko Ribera da će se sva proroštva odigrati u budućnosti.

Takođe postoji nauka o "uslovnim proročanstvima" koju koriste razni propovednici da bi diskreditovali SZ proročanstva o Izraelu, tako što puštju priču da se ta proročanstva mogla ostvariti samo da je Izrael priznao Mesija ali pošto nije sva ta proročanstva padaju u vodu ili se sada odnose na Crkvu kao Novi Izrael.

Tako da se pravi velika konfuzija po pitanju eshatologije.
avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Re: Gog i Magog

Počalji od lavić taj 2014-01-23, 19:12

Lako je razgovarati sa onim ko zna jer taj i razume.Baš to što si naveo je razlog iako druge nisi imenovao dao si opis da se ne može omašiti.

Dosadilo mi je toliko godina sam slušao i uvek dokazivao ali nije vredelo zato odradih negde mislim 2007 ovu temu i postavim je tamo gde mislim da je potrebno da stoji.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Gog i Magog

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu