Bog je JEDAN!

Ići dole

Bog je JEDAN!

Počalji od SION taj 2014-08-16, 00:52

Čuj, Izrailju: Gospod je Bog naš jedini Gospod.” (Pnovljeni zakon 6,4)
„Bog je JEDAN!” (Galaćanima 3, 20)

Jedan je Bog.Samo je JEDAN BOG!

Ova doktrina je centralna u Biblijskoj PORUCI zajedno i za Stari i za Novi Zavet.
Bez obzira na jednostavnost ove poruke i jasnoću s kojom ju Biblija prezentuje, mnogi koji veruju u Boga i Njegovo postojanje to ne razumeju.
Uz te koji se svrstavaju među hrišćane, imamo nekoliko različitih stajališta koja se sukobljuju po pitanju božanstva.
Jedan od pogleda, nazvan trinitarijanstvo tvrdi da postoje tri različite osobe u Božanstvu.
Bog Otac, Bog Sin, Bog Duh Sveti, a li ipak „jedan Bog.”
Izraziti hrišćanski monoteisti veruju u JEDNOGA BOGA, ali i dalje veruju da je punina Božanstva manifestovana (očitovana) u HRISTU. Oni veruju da je Otac, Sin, i Duh Sveti manifestacije, modeli, službe, ili odnosi kako se jedan Bog objavio ljudima. Veruju u nevidljivo jedinstvo Boga i puninu Božanstva Isusa Hrista i često koriste termin „onenes” kako bi opisali svoje verovanje. Klasično objašnjenje doktrine o Jednom Bogu pronalazimo u Ponovljenom Zakonu 6, 4: „Čuj, Izrailju: Gospod je Bog naš jedini Gospod.”Ovaj redak Pisma postao je jako karakteristična i važna stavka za Jevreje. Oni to nazivaju „SHEMA” (ŠEMA), poslije prve reči fraze na Hebrejskom: „Čuj, Izrailju: Gospod je Bog naš jedini Gospod.”
Tradicionalno, pobožno Jevreji uvek pokušavaju ovo učiniti ispovedanjem vere pre svoje smrti.

PRIRODA BOŽJA

„Bog je duh, i koji mu se klanjaju, moraju mu se klanjati u duhu i u istini." (Jovan 4, 24)

Naš mali ljudski um ne može istražiti i shvatiti svo to znanje o Bogu, ali Biblija opisuje jako važne karakeristike i atribute koje Bog posjeduje. Bog je Duh.
On je nevidljiv osim ako ne izabere da se manifestira u formi vidljivoj ljudima.

"Lica mojega ne možeš ugledati; jer ni jedan čovjek ne može me vidjeti i ostati živ." (Izlazak 33, 20)
„Boga niko nije vidio nikada.” (Ivan 1, 18; 1. Ivanova 4, 12)
„Koji jedini ima besmrtnost i prebiva u svjetlosti, kojoj se ne može pristupiti; kojega nitko od ljudi nije vidio.” (1. Timoteju 6, 16)

Ali Bog je svoju prirodu otkrio čovječanstvu naročito kroz vidljive manifestacije.

IMENA I TITULE BOŽJE

„I nema ni u jednom drugom spasenja; jer nema drugoga imena pod nebom danoga ljudima, u kojem treba da se spasimo." (Djela 4, 12)

Čak niti kroz to mi u potpunosti ne možemo shvatiti Boga, Bog koristi više načina da nam pokaže Sebe. Jedna od tih metoda je korišćenje različitih imena i titula da bi otkrio Sebe.

„YAHWEH” (Jehova) je otkupiteljsko ime Božje u Starom Zavjetu (Izlazak 6, 3-8.).
„Sam Gospod, to je ime moje. Časti svoje ne dajem drugomu, slave svoje ne dajem idolima.“ (Izaija 42:8.).

To podrazumeva da postoji Samo-postojeći Jedan ili Jedino Večni Bog.
Ovaj koncept javlja se u frazama „Ja sam Onaj koji Jesam!” „JA SAM” korištenih od Boga osobno. U Starom Zavjetu, Bog postupno više otkriva Sebe u potrebama u životima ljudi, i On koristi imena da bi izrazio se otkrivajući Sebe.
Kada je Avraam trebao jagnje za žrtvu, Bog je Sebe otkrio kao JAHVE JIRAH, Bog koji proviđa. Kada je Izrael trebao oslobođenje, Bog se otkrio u imenu JAHVE prethodno nepoznatim značenjem sa poštovanjem za oslobođenje i spasenje. Kada je Izrael trebao zaštitu od bolesti i tegoba, Bog se otkrio kao JAHVE-RAPHA, Bog koji ozdravlja.
Kada je Izrael trebao pobjedu nad neprijateljima, Bog je otkrio Sebe kao JAHVE-NISSI, Bog naša Zastava. Ova imena i titule opisuju skupa sva očitovanja važnih aspekata o prirodi Božjoj. Kada je došla punina vremena Bog je želio objaviti se Njegovom narodu i Sebe otkriti u svoj Njegovoj moći i slavi kroz IME ISUS. Isus znači JAHVE SPASITELJ, JAVE NAŠE SPASENJE ili Jahve je SPASENJE.

I zato anđeo kaže: „Ona će roditi sina, kojemu ćeš nadjenuti ime Isus; jer će on izbaviti narod svoj od grijeha njegovih." (Matej 1, 21)

ISUS JE BOG

„Jer u njemu stanuje sva punina Božanstva tjelesno.” (Kološanima 2, 9)

Činjenica da je Isus Bog čvrsto je utemeljena na Pismu kao činjenica da je JEDAN BOG. Biblijsko učenje da Isus je potpuno Bog i potpuno čovjek.

Isaija 9, 6 je jedan od najmoćnijih dokaza da je ISUS BOG:

„Jer nam se rodi dijete, sin nam se dade. Vlast počiva na plećima njegovim, 'čudo od savjetnika' glasi ime njegovo, 'Jaki Bog, 'Otac vječni', 'Knez mira'.”

Izrazi dijete i sin ukazuju na utjelovljenje, ili na manifestaciju „moćnoga Boga!” a „Oca Vječnoga!” Novi Zavjet također ispovijeda da je ISUS BOG.

Toma je ispovedio Isusu obadvoje: GOSPOD I BOG (Jovan 20, 28.)
Prema Delima 22, 28, crkva je otkupljena sa Božjom vlastitom krvlju, zapravo HRISTOVOM KRVLJU.
Pavle Isusa opisuje kao „našega velikoga Boga i Spasitelja, Isusa Hrista.” (Titu 2, 13,)

BOG SE MANIFESTOVAO U TELU

Činjenica da je Isus Bog nužno podrazumijeva da je Bog uzeo ljudsko telo.
To je činjenica o kojoj Biblija kaže:

„I kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: On se javio u tijelu, opravdao se u Duhu, pokazao se anđelima, propovijedao se neznabošcima, vjerovao se u svijetu, uznio se u slavi.” (1. Timoteju 3, 16)

Jovan 1, 1-15 predivno uči koncept Božjeg manifestovanja u telu.
U početku bijaše RIJEČ (LOGOS). Riječ nije posebna osoba ili odijeljeni Bog ništa više nego što je ljudska reč odvojena osoba od čoveka.
Pre je Reč bila planirana u Božjim mislima.

„U početku bijaše Riječ, i Riječ, bijaše u Boga, i Bog bijaše Riječ.” (Jovan 1, 1)

Utelovljenje (inkarnacija) je postojala u naumu Božjem pre postanka sveta.
U naumu Božjem Jagnje je ubijeno pre utemeljenja sveta (1. Petrova 1, 19-20; Otktivenje 13,8.).

OTAC, SIN, DUH SVETI

„Ja i Otac smo JEDNO.” (Jovan 10, 30)
”Ja ću moliti Oca i On će vam dati drugoga Tješitelja... Duha ISTINE!” (Jovan 14, 16-17).

Da li termini Otac, Sin i Duh Sveti označavaju tri različite osobe ili osobnosti u Božanstvu?
Ili pak oni otkrivaju tri različite uloge, modela, funkcije, ili službe kroz koje Jedan Bog deluje i otkriva sebe? Bog je Otac, On nije samo Otac Sinu već Otac svemu stvorenju (Malahija 2, 10; Jevrejima 12, 9). Isus naučava puno puta da je Bog naš Otac (Matej 5,16, 45, 48). Učio nas je moliti: ”Oče naš koji jesi na Nebesima.” (Matej 6, 9). Termin „Sin Božji” odnosi se na Boga kao manifestovanog u telu u osobi Isusa Hrista za spasenje čovečanstva.
Ime Sina je ISUS: „Ona će roditi sina, kojemu ćeš nadjenuti ime ISUS." (Matej 1, 21).
„Otac” se odnosi samo na Božanstvo kao utjelovljenje u čovečanstvu.
Jovan 14, 10 kaže nam da je Otac u Sinu. Ako je Duh Sveti jednostavno Bog, zašto je potreban ovaj termin? Razlog zašto se naglašava osobni aspekt Božji. Naglašava da je On svet, sveprisutan, i nevidljivi Duh koji radi među svim ljudima posvuda i koji može ispuniti ljudima srca. Kada govorimo o Svetome Duhu, mi se podsećamo na Božje nevidljivo delovanje među ljudima i Njegove sposobnosti da pomazuje, krsti, ispunjava, i prebiva u ljudskim životima.

ZAKLJUČAK

Pa šta možemo reći o Bogu? Prvo, tamo je Jedan nevidljivi Bog koji ne postoji u više različitih osoba. Drugo, Isus Hrist je punina Božjeg utelovljenja.
On je Bog Otac – Jahve u Starom Zavetu- manifestovan u telu.
SAV BOG je u ISUSU HRISTU, i u Njemu imamo sve što nam je potrebno.
JEDINI BOG kojeg ćemo u Nebu videti je ISUS HRIST.


Poslednji put izmenio SION dana 2015-01-20, 15:53, izmenio ukupno 5 puta
avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od SION taj 2014-08-16, 00:58

Svemogući Bog je samo jedan večan, nevidljiv, nedjeljiv, sveznajući, svemogući Duh koji je bio poznat u Starom zavjetu hebrejski kao "JHWH" (Jahweh), ili "Jehova". Duh Jahve je jedan pravi Bog. Isus Hrist je INKARNACIJA (utelovljenje) Jehovino. To znači da je Isus utelovljenje nevidljivog Duha Božjega. Utelovljenje jednoga Duha.
On se naziva Sin Božji, jer je začet u utrobi Marije. Bog nikada nije smislio drugi duh. Bog nije osmislio Večnoga Sina. Sinovstvo je proizišlo iz začeća i nije večno. Sin samo može biti rođen NAKON što je žena zatrudnela. Bog nikada nije dao začeće nekoj ženi pre Marije. Bog nikada nije imao sina pre Marijinog začeća osim Isusa Hrista. To dete je Božji jedinorođeni Sin. Sada je Isus večan - što će reći da je " Njegova punina vlasti, mir nema nikada kraja.", Isaija 9:07. Ali Sin Božji nije postojao dok nije začet ljudski i telesno u utrobi Marije. Pre je Isus bio zamišljen kao čovek, Bog je bestelesan. Bog je SAMO DUH. JEDAN nepodeljen Duh. Samo Bog rodio je jedno dete u svoj večnosti. To je razlog zašto je Isus učio, u Jovanu 3:16, da je on "jedinorođeni Sin."Isus je bio rođen - začet - kada je Duh Sveti zasjenio Mariju. Ona je začela čoveka - dete u svojoj utrobi. Duh Sveti zasenio je Mariju i začet je Isus. To čini Duh Sveti- Otac Isusa. Duh Sveti nije treća osoba zamišljenog Trojstva. To ima smisla (da je Duh Sveti i Otac). Obratite pažnju na ove izjave:

Bog Otac je Duh.
Duh Sveti je Duh.
Bog je samo jedan duh.
Bog Otac je Sveti.
Sveti Duh je Sveti.
Obe tvrdnje su da je Otac Isusa Hrista.
Stoga ..
Otac je Duh Sveti.
Duh Sveti je Otac.
Otac nije prva osoba Trojstva.
Duh Sveti nije treća osoba Trojstva.
Otac je Duh Sveti.
Isus je telesno punina Božja. Duh prebiva u njemu.
Kada napokon stanemo pred prestolje Božje na nebu, videćemo samo jedno prestolje sa samo jednom osobom koja sedi na tom prestolju. Da,  Jedna osoba će biti tamo i ta osoba će biti i Bog Otac i JAGNJE istodobno.

Jovan je rekao: "Evo, prijestolje je postavljeno na nebu, a JEDAN je sjedio na prijestolju," Otkrivenje 04:02.
Jovan ga naziva, "prijestolje Božje i Jaganjetovo", Otkrivenje 22:01.

Bog i Jaganjac su jedan, sedi na prestolju JEDAN. Ako vidite Isusa, videćete Jagnje, ali i ćete videti Boga. Punina Božja jeste u Hristu.

Isus je rekao: "Ja i moj Otac smo jedno," (Ivan 10:30).
On je takođe rekao: "Onaj koji je vidio mene vidio je i Oca" (Ivan 14:09).

Je li Isus doista znači da je on i Otac su bili ista osoba?
Ili je on samo znači nešto apstraktno poput: "Ja i moj Otac izgledamo vrlo slično"?
Ili je on samo, "Ja i moj Otac smo jednojajčani blizanci"?
Ili je on samo, "Ja sam klon od Oca"?
Ili je On, "Ja sam pljunuta slika Oca"?

Ne morate pogađati.
Pavle je odgovorio da je, rekavši da je Isus "slika Boga nevidljivoga", Kološanima 1:15.
Napomena: Apostol Pavle je učio nauku Jedinstva Boga!
Bog ima samo jednu sliku: Isusa Hrista!
Bog ima samo jedno telo: Isusa Hrista!
Bog je nevidljivi Duh. Njegovo jedino telo je Isus.

Zapamtite, Mojsije je rekao da Jahve je jedan. On će uvek biti jedan. On nikada neće biti dva ili tri.
Bog će uvek biti samo jedan Gospod.
Opet i opet, Bog naglašava izjavljujući da on je jedini - SAM.

" Ovako veli Gospodin, otkupitelj tvoj, tvorac tvoj od krila materina: "Ja sam Gospod, stvoritelj svega, koji sam razapeo nebo, sam raspostro zemlju, - tko mi je pomogao?” Isaija 44:24.

"  Ne bojte se i ne plašite se! Nijesam li ja to davno rekao i objavio, vi ste mi svjedoci: ima li bog osim mene? Ne, nema drugoga boga. Ne znam nijednoga.," Isaija 44:8.

"Ja sam prvi i ja sam posljednji: osim mene Boga nema," Isaija 44:6.

Nema množine u tim izjavama, nema više osoba.
Ako želite videti tačno kako je Bog izgledao u večnosti kroz prošlost,
POGLEDAJTE unatrag u večnost da biste videli tu izvornu formu.
Uklonite sve što je Bog ikada stvorio, sve dok ništa ne ostane osim Boga.
Uklonite čovečanstvo.
Uklonite svaku zver, pticu i morska stvorenja, svaku biljku, stablo i cvet.
Uklonite zemlju i njen nebeski svod.
Uklonite Sunce, Mesec i sve zvezde.
Uklonite prestolje Božje. (David reče u psalama 103:19, "Jahve je pripremio svoje prijestolje na nebesima." (Čak i prijestolje je stvorio.)
Uklonite grad nebeski. Njegov "graditelj i tvorac Bog", Hebrejima 11:10.
Uklonite sve anđela i demone. Oni su svi bili stvoreni od Boga.
SADA:
Pogledajte u BESKONAČNOG u tami večne prošlosti.
Koji oblik vidiš?
Kako to Bog izgleda?
Vidiš li neka tri čoveka kako hodaju uokolo u svemiru?
Apsolutno ne!
Vidite li tri bića, druženje i razgovor?
Apsolutno ne!
Samo ćete naći jedan Duh koji nastanjuje sve u svemu.
JEDAN BOG.
JEDAN Jahve.
Nevidljivi. Nedjeljiv. Bog.Otac.Duh Sveti.
U tom trenutku, nije bilo Sina. Sin ne bi došao u postojanje do 4000 godine u prošlo vreme .
Isus je potvrdio činjenicu da je Bog nevidljiv.

On je rekao farisejima: " Ali glasa njegova niti ste kad čuli, ni lica njegova nijeste vidjeli;," Jovan 5:37.

Vi nikada niste vidjeli Njegov oblik. Bog nema oblik!
Jovan naglašava: "Nijedan čovjek nikada nije vidio Boga u bilo kojem trenutku," Jovan 1:18.
Isus Hrist je bio samo utelovljenje Boga!

"Riječ je tijelom postala i nastanila se među nama" Jovan 1:14.
"Ko je vidio Mene vidio je i Oca."

Filip je pitao Isusa da "nam pokaže Oca." Isus je odgovorio: "Nisam bio tako dugo s vama i još me ne znaš, Filipa? Onaj koji je vidio mene vidio je i Oca" Jovan 14:8-9.

ISUS "Njegovo [Božja] telo, punina Onoga koji ispunjava sve u svemu," Efežanima 1:23.
Jovan 1:10 nam govori da je "On je bio u svijetu, i svijet po njemu, a svijet ga ne upozna."
Jevreji su odbili da veruju da je njihov otac bio u telu Hristovu. No, on je bio u Hristu.
"Bog je u Hristu"
"Naime, da Bog je u Kristu pomirio svijet sa sobom", 2.Korinćanima 5:19.
Pavle opisuje tu misteriju Timoteju: "Bog je bio očitovan u tijelu," Timoteju 3:16.
"Punina božanstva Tjelesna"
"U Njemu prebiva sva punina božanstva [Božanstvo] tjelesno", Kološanima 2:09.
"Došao je k svojima, a Njegova ga ne primiše", Jovan 1:11. Nevidljivi Bog iznenada pojavio, a oni nisu znali ko je On zapravo!
Isaija je prorekao da će njegovo ime biti "Emanuel", što znači "Bog s nama", Isaija 7:14, Matej 1:23.
"Slika Boga nevidljivoga"
Pavle je učio u korintskoj crkvi da je Hrist "slika Boga", 2. Korinćanima 4:4.
On je učio kološansku Crkvu da je Sin "slika Boga nevidljivoga", Kološanima 1:15.
"Jer se je dopalo Bogu (Otac), da u njemu stanuje sva punina Božanstva (Otac u  Njemu)", Kološanima 1:19. To je razlog zašto je Ivan rekao: "Riječ je tijelom postala."
Isus Krist je Jahve Spasitelj koji je došao u telu. U stvari, vrlo je jasno značenje imena "Isus" koje je: "Gospod Spasitelj."Isus je objasnio, "Ja sam došao u ime Oca svoga" Jovan 5:43. Isus nije klon Boga Oca. On nije duplikat božanstva. On nije ”Jehova Mlađi.” On nije su-jednak ili su-večan s Ocem. On nije druga osoba od tri osobe koje postoje. Isus je Otac (večni Duh) očitovan u Sinu (čoveku-telu)! Isus, govoreći kao ČOVEK insistirao da on nije bio jednak s Ocem kad je rekao: "Moj Otac je veći od mene", u I. Jovan 14:28. Otac je veći od Sina! Bog je večni Duh. Sin je čovek rođen od Marije. Isus je to rekao. Otac je rekao, u Isaiji 42:8, "Moju Slava neću dati drugome."

Otac i Sin NISU su-jednaki ili su-večni kao što to tvrdi doktrina Trojstva. Isus Hrist nije drugi član božanstva. Isus je čovek u kome prebiva Otac. Jedinstvo Boga je večni nauk od Boga, to je doktrina koja se veruje i propovedala svima u ranoj Crkvi. Doktrina Jedinstva Boga (eng. Oneness)  kaže da je večni, nevidljivi Duh (Otac) objavio se u ljudskom telu - Hristovu. Bog je u Hristu. Bog Otac nikada nije izumeo ili stvorio "Boga Sina." To je bogohuljenje, krivoveran pogrešan naziv. Fraza "Bog Sin" nikada se ne pojavljuje u Bibliji. Sin Božji je "rođen od žene" (ne u večnosti, ne u prošlosti) kako kaže Galaćanima 4:4, a "to što je u njoj začeto (govori anđeo Josipu) od Duha je Svetoga", Matej 1:20. U Luki 1:35, "Anđeo odgovori i reče joj, Duh Sveti sići će na te i sila će te Svevišnjega zasjeniti: Zato će se to sveto što je od tebe rođeno zvati Sin Božji.""Začet od Duha Svetoga" znači "Duh Sveti je Otac." U Mateju 01:20, Anđeo je rekao Josipu: "Josipe, sine Davidov, ne boj se uzeti k sebi Mariju, ženu svoju; jer što se je začelo u njoj, od Duha je Svetoga."To nam jasno pokazuje da Duh Sveti je zapravo Otac, jer Ivan je rekao Sin Čovječji "Jedinorođenac od Oca",Jovan 1:14. Ljudsko tijelo Isusovo nije samo začeto od (njegova) Duha Svetoga - Oca, ali je takođe vidljiva ljuska u kojoj je zapravo smešten Otac. Ako Duh Sveti je treća osoba Trojstva, onda prva osoba Trojstva nije otac! Apsolutno je nemoguće pomiriti ove biblijske stihove osim doktrine Jedinstva Boga (oneness) koju naučavamo. Nadalje, ako je Bog Trojstvo tj.  tri osobe, a ako je Isus punina božanstva TELESNO, tu međutim imamo tri osobe u Isusovom telu! Naravno, to je apsurd! Isus je punina Boga telesno jer OTAC (Sveti Duh) prebiva u Njemu. Bog nije tri osobe. Bog Gospodin naš je jedan Gospodin. On je JEDAN DUH. To je Duh Oca, koji se je utjelovio u telo Isusa. Punina Boga je Otac i On je u telu Isusa. Svi propovednici u prvom stoleću Crkve razumeli su ko je Isus bio i šta je tvrdio da je. Shvatili su da je Isus tvrdio da je On Bog utelovljen.Shvatili su da je Isus tvrdio da je Bog Otac s neba sišao u telu čoveka.


Poslednji izmenio SION dana 2014-08-16, 01:35, izmenjeno ukupno 1 puta
avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od SION taj 2014-08-16, 01:31

avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od SION taj 2014-08-16, 01:32

avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Star danima

Počalji od lavić taj 2014-10-21, 20:43


lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od SION taj 2014-10-21, 20:51

avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od lavić taj 2014-10-21, 20:54


lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od SION taj 2014-10-21, 20:55

avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od lavić taj 2014-10-21, 21:27

,,Jer vam se tako obilno dopusti ulazak u večno carstvo Gospoda našeg i spasa Isusa Hrista.,,

Ako je Isusovo carstvo VEČNO kako onda On prestaje biti CAR po učenju nekih?
Oni uzimaju ovaj stih kao dokaz:

15:24 Onda kraj, kad preda carstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu.
15:25 Jer Njemu valja carovati dokle ne položi sve neprijatelje svoje pod noge svoje.
15:26 A poslednji će se neprijatelj ukinuti, smrt.
15:27 Jer sve pokori pod noge Njegove. Ali kad veli da je sve Njemu pokoreno, pokazuje se da je osim Onog koji Mu pokori sve.
15:28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.

Hajdemo ovaj stih provući kroz Biblijske poruke da vidimo o čemu je reč.

15:24 Onda kraj, kad preda carstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu.

Čujemo da Isus kao spasitelj predaje nekome CARSTVO ali prvo mora UKINUTI nešto a to je POGLAVARSTVA,VLASTI i SILE.
U drugom dolasku koji očekujemo Isus će ratovati i uzeti svete i sići da CARUJE tu TEK počinje carovanje i ne ukida ništa jer satana i dalje je živ i živeće mnoštvo grešnika van granica svete zemlje.

15:25 Jer Njemu valja carovati dokle ne položi sve neprijatelje svoje pod noge svoje.

Znači u milenijumu POČINJE CARSTVO i traje 1000 godina a da li prestaje čućemo.
Tek kad SVE neprijatelje stavi pod noge (budu prah ili u jezeru) onda je prestanak takve vrste carstva sa tom službom. Mi čitamo da je posle milenijuma pušten satana i da mnoštvo neprijatelja želi rat, dakle ni tad još nije sve to ispunjeno.

15:26 A poslednji će se neprijatelj ukinuti, smrt.

Čitamo da posle milenijuma ide sukob i onda SUD a posle suda ukida se smrt i od tad više NEMA NEPRIJATELJA, ko nema neprijatelja od tad?
Nema Isus kao TELO i CAR U TELU a nemaju ni sveti Njegovi.
Čujmo sad pažljivo:

15:27 Jer sve pokori pod noge Njegove. Ali kad veli da je sve Njemu pokoreno, pokazuje se da je osim Onog koji Mu pokori sve.
15:28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.

Ovo zahteva koncentraciju,Ko SVE pokorava pod čije noge?
Isus U TELU treba ukinuti svako poglavarstvo i silu i vlast jer TELO to može učiniti isto kao što je trebalo doći da OTKUPI sad dolazi da CARUJE a potom to TELO ima zadnju službu a to je ZATIRANJA svih neprijatelja.

Kome TELO to priprema čist put?
Onome koji je DUH i po kojem TELO dođe u Mariju i na svet.
Ali ponovo želim da pazite na dvojnu obrnutost rečenica sa značenjem pišite i polako čitajte ove redove:

15:24 Onda kraj, kad preda carstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu.
15:25 Jer Njemu valja carovati dokle ne položi sve neprijatelje svoje pod noge svoje.
15:26 A poslednji će se neprijatelj ukinuti, smrt.
15:27 Jer sve pokori pod noge Njegove. Ali kad veli da je sve Njemu pokoreno, pokazuje se da je osim Onog koji Mu pokori sve.
15:28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od lavić taj 2014-10-21, 21:37

Da li ste pratili redosled?
Da li ste zbunjeni?
Imamo li kontradikcije u Biblijskom izveštaju?
NEMA.
Izjava da je Isusovo carstvo večno i da ima presto i da vlada stoji i ne prestaje. A šta zapravo prestaje?
Hajde da ne pišem odma da do toga zajedno dođemo.
Ovakve stvari inače zadržavam za crkvu gde<se detaljno sve radi ali evo ovaj deo želim podeliti i sa vama.

Molim vas ponovo pratite i naglas govorite redom ko kome ravna put-priprema teren da preda carstvo pa napišite vaš zaključak biće mi drago da zajedno čujemo šta ČUJEMO.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od lavić taj 2014-10-21, 21:41


Meni se sviđa onaj deo što pravi paralelu zato ga i zalepih mada imam svoje ali neka bude iz više izvora.
Ono ispod paralela mi nije dobro ali neću više da vadim iz tekstova šta je po meni ispravno već nudim celinu a zato ću reći dokle je dobro.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od lavić taj 2014-10-22, 15:20

24. Онда крај, кад преда царство Богу и Оцу, и кад укине свако поглаварство и сваку власт и силу.
Дан. 7:14, Ефес. 5:27

25. Јер Њему ваља царовати докле не положи све непријатеље своје под ноге своје.
Псал. 110:1, Дан. 7:12, Мат. 22:44, Мар. 12:36, Лука 20:42, Дела 2:34, Ефес. 1:22, Јевр. 1:13

26. А последњи ће се непријатељ укинути, смрт.
Јевр. 2:14

27. Јер све покори под ноге Његове. Али кад вели да је све Њему покорено, показује се да је осим Оног који Му покори све.
Мат. 28:18, 1 Пет. 3:22

28. А кад Му све покори, онда ће се и сам Син покорити Оном који Му све покори, да буде Бог све у свему.


Mislim da znate šta želim reći,to je ta zanimljivost koja obično promakne ako se čita a ne sluša.
Evo kako ja to ČUJEM:
Isus ukida svako poglavarstvo i silu i vlast ali tekl posle milenijuma i suda. A kako O to može ukinuti kad to Otac treba da čini?
Ko je sudija svoj zemlji? Piše Bog a čitamo da će Isus suditi.
A onda kaže:

27. Јер све покори под ноге Његове. Али кад вели да је све Њему покорено, показује се да је осим Оног који Му покори све.
28. А кад Му све покори, онда ће се и сам Син покорити Оном који Му све покори, да буде Бог све у свему.

Isus pokorava sve pod noge Božje i kad sve ISUS POKORI ali Isus nije pod nogama onog kome sve pokori da bi u sledećem stiglo kako i Isus biva pokoren Bogu koji Isusu sve pokori da bude Bog sve u svemu.

Ko zapravo tu pokorava kome pod noge sve?

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od lavić taj 2014-10-22, 15:25

Da li je gore reč o UZAJAMNOM delovanju gde DUH pokorava sve Isusu TELU i Isus pokorava sve Duhu a oni su jedno.
Tako će se Bog konačno u celosti i sili i slavi moći pokazati.
Ne više kao stradalno telo i ne više kao ratnik već kao silni Stvoritelj i večni car svega.

To je moje verovanje i razumevanje ove teme.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od SION taj 2014-10-22, 15:25

lavić ::Ko zapravo tu pokorava kome pod noge sve?

Pitaj Kainosa.
avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od lavić taj 2014-10-22, 15:35

22. Ко је лажљивац осим оног који одриче да Исус није Христос? Ово је антихрист, који се одриче Оца и Сина.
1 Јов. 4:3

23. Који се год одриче Сина ни Оца нема; а који признаје Сина, и Оца има.

Ko odriče ISUSA taj je laža. Znači, neko može reći da veruje u Boga ali Isusa da ne priznaje kao Božjeg Sina taj je lažac ali tu nije kraj komentara o takvima pa kaže dalje:
Ko odriče SINA taj nema BOGA....kako, pa oni Boga veruju samo Isusa kao Sina ne priznaju šta im to smeta?Nisu oni Boga odrekli već SAMO Sina....a onda kaže da onaj ko nema Sina taj nema Boga kao Oca....zašto?

Zato što se kako apostol reče SVA PUNINA Božja javi kroz TELO i to je velika tajna pobožnosti.Može tvrditi da ima Oca ako nema Sina nema ni Oca jer se Otac kroz SINA objavio i zato reče da je Sin = Otac večni i Bog silni.

Taj Sim reče ko vidi Njega taj vidi Oca. Taj Sin kaže da su On i Otac jedno, ne zajedno već jedno-jednina a to znači ne dvojica ili trojica. Može Bog imati više titula kao Otac, Sin,Duh Sveti ali je uvek On jedan isti.Isaija najavljuje da će za glasom koji viče u pustinji stići BOG i stigao je.
Jovan kaže da je Bog bio REČ i ta reč postade TELOM a koje to telo posta rečju i pokaza sebe kao Oca učenicima?

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od SION taj 2014-10-22, 15:52

lavić ::

Zato što se kako apostol reče SVA PUNINA Božja javi kroz TELO i to je velika tajna pobožnosti.Može tvrditi da ima Oca ako nema Sina nema ni Oca jer se Otac kroz SINA objavio i zato reče da je Sin = Otac večni i Bog silni.

Taj Sim reče ko vidi Njega taj vidi Oca. Taj Sin kaže da su On i Otac jedno, ne zajedno već jedno-jednina a to znači ne dvojica ili trojica. Može Bog imati više titula kao Otac, Sin,Duh Sveti ali je uvek On jedan isti.Isaija najavljuje da će za glasom koji viče u pustinji stići BOG i stigao je.
Jovan kaže da je Bog bio REČ i ta reč postade TELOM a koje to telo posta rečju i pokaza sebe kao Oca učenicima?

Ne mogu ljudi to shvatiti jer su te titule proglasili nekim ličnostima i osobama i neće da čuju da je Bog postao telo koje se naziva ISUS HRIST Sin Božiji ALI i Čovečiji!

Dakle sva punina Božanstva telesno, a ne polovina ili trećina!
avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od lavić taj 2014-10-23, 17:02

Nema Kainosa....mislio sam da ima pitanja u vezi toga ko je Bog i ko se kome moli i sl. možda ga prošlo pa ga ne interesuje više kako se Bog mogao javiti u telu i istovremeno biti izvan tela.
Kako je Otac SIN i Sin Otac i kako se Duh kroz telo pokazao i kako videvši obličje čoveka videše Boga...zašto nema drugog IMENA i zašto se krsti u IME Isusa.Itd. itd.


lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od SION taj 2014-10-23, 17:06

lavić ::Nema Kainosa....mislio sam da ima pitanja u vezi toga ko je Bog i ko se kome moli i sl. možda ga prošlo pa ga ne interesuje više kako se Bog mogao javiti u telu i istovremeno biti izvan tela.
Kako je Otac SIN i Sin Otac i kako se Duh kroz telo pokazao i kako videvši obličje čoveka videše Boga...zašto nema drugog IMENA i zašto se krsti u IME Isusa.Itd. itd.


Nema ni Tripa koji reče da je Isus YHWH, ali nije Otac. pale
avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od kainos taj 2014-10-23, 17:46

Evo kainosa...kainos kao iskusni menadzer foruma izaija95.lollb.com radi na povecanju clanstva na svom forumu...ovdje pisem da pomognem SIONU jer ja volim klasicne forume a vecina otisla da raspravlja na facebook...vidim da je SION isto dobar menadzer i da je dovukao dosta ljudi samo sto ne pisu...

1. Kor 8. 6 _ Ali mi imao samo jednog Boga Oca od kojega je sve i jednog Gospoda Isusa Krista kroz koga je sve....nemojte ljude uvjeravati u Sabelijevu doktrinu kad svako razuman ce vam reci da u ovom stihu vidimo dvije osobe...ne samo u ovom nego u stotinu drugih....
avatar
kainos

Broj poruka : 35
Datum upisa : 05.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od SION taj 2014-10-23, 18:14

kainos ::Evo kainosa...kainos kao iskusni menadzer foruma izaija95.lollb.com radi na povecanju clanstva na svom forumu...ovdje pisem da pomognem SIONU jer ja volim klasicne forume a vecina otisla da raspravlja na facebook...

Zašto si osnivao novi forum kad si na izaija95.lollb.com imao veliki broj članova?


kainos ::
vidim da je SION isto dobar menadzer i da je dovukao dosta ljudi samo sto ne pisu...

Ne možeš ih puškom naterati da pišu.. Wink


kainos ::
1. Kor 8. 6 _ Ali mi imao samo jednog Boga Oca od kojega je sve i jednog Gospoda Isusa Krista kroz koga je sve....

Ovde piše JEDNOG Oca i JEDNOG Isusa Hrista od koga i kroz koga je sve. Jesu li dvojica stvarala sve ili jedan?


kainos ::nemojte ljude uvjeravati u Sabelijevu doktrinu

Iskreno ne znam ko je to niti znam tu doktrinu.
avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od kainos taj 2014-10-23, 18:21

Pa forum izaija95 je dobro radio a ja kao admin sam imao obaveza i nisam mogao sve to pratiti....i onda pojavom facebooka forumi pocinju propdati...pa onda sam otvorio novi pa je dobro radio i onda ih prebacio na ovaj zadnji pa je isto dobro radio...onda kad nisam bio aktivan malo je opao kad se posvetim opet proradim..trazim clanove kao i ti na svim stranama facebooku i tako....

Price 30. 4 kazu da su obojica stvarali...
avatar
kainos

Broj poruka : 35
Datum upisa : 05.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od lavić taj 2014-10-23, 18:33

kainos ::Pa forum izaija95 je dobro radio a ja kao admin sam imao obaveza i nisam mogao sve to pratiti....i onda pojavom facebooka forumi pocinju propdati...pa onda sam otvorio novi pa je dobro radio i onda ih prebacio na ovaj zadnji pa je isto dobro radio...onda kad nisam bio aktivan malo je opao kad se posvetim  opet proradim..trazim clanove kao i ti na svim stranama facebooku i tako....

Price 30. 4 kazu da su obojica stvarali...

Znaš da piše na mnogo mesta da je JEDAN stvarao i voleo bih čuti koja to DVOJICA stvaraju reci im IMENA?
Možeš li mi pomoći oko onoga što Jovan reče kao bio Bog i iz Boga izlazi kao neka REČ i ta REČ postaje TELOM, da li je to Bog umnožio-reprodukovao ili je došao U TELU?

Ako se reprodukovao onda si u pravu ima ih više a ako nije onda je ostao JEDAN kako i reče, a taj jedan stigao za glasom koji viče poravnite staze BOGU NAŠEM (nisu znali da ima više Bogova pa jedninu koristili) i pitaju Boga pokaži nam OCA i On kaže TOLIKO SAM SA VAMA I JOŠ ME NE ZNATE znaju li ga danas svi? NE!
I nastavlja OD SAD I POZNAJETE GA I VIDESTE GA kojeg su to Boga videli što im ga Isus pokaza?
Koji to Bog dođe za glasom koji viče PORAVNITE STAZE BOGU NAŠEM?
koji je to Bog što se zove OTAC VEČNI, BOG SILNI (tu je samo jedan-šteta nije poveo i onu dvojicu).

Pavle je kriv, on reče kako se BOG umesto BOGOVI javio U TELU umesto U TELIMA i tako zaveo ljude na JEDNOG BOGA i JEDNO IME. Šta je Arije učio možemo li o tome?

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od lavić taj 2014-10-23, 18:44

Što se tiče pisanja, lično volim više tri pametne čuti neko stotinu gluposti.Po meni se vrednuje kvalitet a ne kvantitet.Može stotinu Adv. doći i pisati Jelenine gluposti i koja korist?
Može stotinu katolika doći i pisati o pretvaranju hleba u telo i prinositi hleb kao žrtvu i nuditi kipove i ikone i koja korist?
Može stotinu Branhamovaca nuditi polni odnos satane sa Adamom i Evom kao znak drveta spoznanja i koja korist?
Može stotine Js doći i pisati kako nema darova Duha i kako je Isus prvo stvorenje a Duh energija i koja korist?
Može doći stotinu satanista i nuditi truglove-piramide i zrake sunca i slobodu od Božje reči i koja korist?

Bog podržava onog što podržava Božju reč i svedoči za istu a sve ostalo vetar odnosi i nestaje jer je slama i pljeva.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bog je JEDAN!

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu