70 sedmica Danilo 9 gl.

Ići dole

70 sedmica Danilo 9 gl.

Počalji od lavić taj 2014-10-19, 21:02

SEDAMDESET NEDELJA-SEDMICA

Ukazala se potreba da se pozabavimo ovom temom iako je lagana i lako razumljiva ali ipak predlažem da se još jednom zajedno podsetimo šta označava taj rok koji Danilo navodi i kome je određen i zbog čega.

Danilo 9. 24-27 ,,Sedamdeset je nedelja određeno tvome narodu i tvome gradu svetom da se svrši prestup i da nestane greha i da se očisti bezakonje i da se dovede večna pravda, i da se zapečati utvara i proroštvo, i da se pomaže sveti nad svetima. Zato znaj i razumij; odkad iziđe reč da se Jerusalim opet sazida do pomazanika vojvode biće 70 nedelja, i šezdeset dve nedelje da se opet pograde ulice i zidovi, i to u teško vreme. A posle te 62 nedelje pogubljen će biti pomazanik i ništa mu neće ostati; narod će vojvodin doći i razoriti grad i svetinju; i kraj će mu biti s potopom, i određeno će pustošenje biti do svršetka rata. I utvrdiće zavet s mnogima za nedelju dana, a u polovini nedelje ukinuće žrtvu i prinos i krilima mrskim, koja pustoše, do svršetka određenoga izliće se na pustoš.''

Iz gornjeg teksta možemo doznati sve što nam je potrebno uvezi razjašnjenja tog navedenog vremena u trajanju od 70 nedelja. Prvo bih podsetio da je Bog proroku rekao da mu daje dan za godinu pa koliko dana prorok bude činio rečene mu stvari toliko će narod tog proroka godina provesti u nesreći.
U vojsci vam se daje određena komanda i ona važi sve dok ne stigne druga komanda koja može promeniti prvu tako je i u ovom slučaju što se tiče dana kao godine. Bog kaže da je 70 nedelja (sedmica) određeno ne menjajući prvu komandu to jest da je dan = godina zato je tako trebamo i prihvatiti.

Za momenat pogledajmo drugi vremenski lanac koji iznosi 2300 večeri i jutara i taj bi morali računati kao godine da Bog nije izmenio komandu i rekao sledeće preko Danila: ,, A rečena utvara o večerima i jutrima ISTINA JE'' Danilo 8. 26
Ovde se naglašava da su te večeri i jutra istinite stvarne i doslovne večeri i jutra .Bog nikad nije davao lažne lance da bi za ovaj tvrdio da je istinit već se ta tvrdnja odnosi na VEČERI I JUTRA.
Videli smo da 70 nedelja predstavlja 490 godina jer se u tom lancu ne nalazi dodatak koji bi menjao davno rečenu vrednost (dan= godina).

Kome je određen taj rok?
,, Sedamdeset je nedelja određeno tvome narodu i tvome gradu svetom''
Znamo da je Danilo bio Jevrejin i da se taj rok odnosi na Jevreje i Jerusalim.
Zbog čega je dat taj rok?
Jevrejski narod je bio tvrdovrat i uvek je tražio znake i čuda da bi poverovao a sem toga počeli su brzo zaboravljati na Boga pa se klanjaše lažnim bogovima drugih naroda sa kojima sklapaše brakove što je takođe Bog zabranio i zato je trebalo učiniti sledeće: ,, da se svrši prestup i da nestane greha i da se očisti bezakonje i da se dovede večna pravda''
A kad sve navedeno u datom roku ispune onda stiže Car u Jerusalim da vlada večno na svom prestolu i tad se završava proroštvo. ,, da se zapečati utvara i proroštvo, i da se pomaže sveti nad svetima''.
Ko je taj sveti nad svetima koji treba da se pomaže za večitog cara u Jerusalemu?
To je vojvoda (predvodnik) vojske nebeske koji je opisan na kraju Otkrivenja kako jaše na belom konju na oblacima.

Od kad počinje taj lanac?
,, . Zato znaj i razumij; odkad iziđe reč da se Jerusalim opet sazida'' Dakle početak je zidanje Jerusalima a kad je to zvanično počelo? Jezdra 1. 1-2 ,, Prve godine Kira cara Persijskoga, da bi se ispunila reč Gospodnja, koju reče na usta Jeremija, podiže Gospod duh Kira cara Persijskoga, te oglasi po svemu carstvu svojemu i raspisa govoreći: Ovako veli Kir car Persijski: sva carstva zemaljska dao mi Gospod Bog nebeski, i on mi je zapovedio da mu sazidam dom u Jerusalimu u Judeji.''


Kir objavljuje kako treba da se dom molitve sazida a nama je potreba reč koja ukazuje da se Jerusalim ponovo sazida, gde naći tu reč?
Nemija u prvih šest glava opisuje ponovno zidanje Jerusalima a početak je dvadesete godine cara Artakserksa
To je godina koja nam treba kao početna za zidanje Jerusalima. Sad je potrebno imati u vidu da postoji u istoriji period koji se po nekim istoričarima pomerio u razmaku od 3 do 14 godina. Tako imamo primer gde se kaže da je Irod umro tri godine p.n.e. a znamo iz Biblije da je on vladao kad se Isus rodio itd. Ovo navodim jer se ni tačna godina Isusovog rođenja nezna a kamo li dan zato je veoma teško izračunati proročki lanac po kalendaru. Mi ćemo se držati činjenica i bez obzira na vremenski propust u istoriji stići do cilja.

Imamo reč koja iziđe da se Jerusalim može zidati kao polaznu tačku a krajnja sa kojom ističe navedeni rok je pomazanje vojvode. ,, odkad iziđe reč da se Jerusalim opet sazida do pomazanika vojvode biće 70 nedelja, i šezdeset dve nedelje da se opet pograde ulice i zidovi, i to u teško vreme.,,
Pomazanik koji je vojvoda vojske nebeske svojim pomazanjem ispunjava pomenuti lanac od 70 nedelja. Vidimo kod Nemije kako se teško zidao Jerusalim u oskudici i strahu što je potvrda gornjih reči. Imamo sedam nedelja i 62 nedelje što ukupno iznosi 69 nedelja a pomazanik se pojavio i učinivši krštenje u Jordanu bi pomazan Svetim Duhom a ne uljem kao carevi zemaljski (oni su trebali uljem biti pomazani jer ono simboliše Duha) a vojvoda vojske nebeske Svetim Duhom se pomazuje i Otac ga potvrđuje.

Ali on to učini u 69 nedelji a ne 70-oj to je veoma važno zapamtiti jer kaže da će posle 69 sedmice pomazanik biti UBIJEN i On potom ne čini nikakvu aktivnost po pitanju grada i hrama.
Iz jevanđelja vidimo da je Isus bio od vaskrsenja samo 40 dana sa njima i onda se vazneo.
Sad trebamo čitati zadnje sedamdesetu sedmicu u kojoj ima jedna velika radnja da se obavi a Mesija je NA NEBU TAD.

Ovde se pojavljuje opet neki vojvoda sa svojim narodom koji dolazi da razori Jerusalim i hram. Taj vojvoda je vođa zemaljske vojske koja stiže iz Rima i posle oko 3 decenije po Isusovom vaznesenju i ispunjenju lanca od 490 godina ispunjava se i ovo proročanstvo koje je posebno izdvojeno i naglašeno u trajanju od 2300 večeri i jutara. Početak ovog lanca je u maju 64 godine a završetak početkom septembra 70-te godine što je tačno 2300 večeri i jutara pazeći na prestupne godine i dane početka i kraja rata.
,, i kraj (Jerusalemu i hramu) će mu biti s potopom, i određeno će pustošenje biti do svršetka rata''. Što se i zbilo i lepo je opisano u knjizi ,,Judejski rat''

Na žalost danas svi uče da je Isus Gospod UKINUO zakon i RATOVAO U JERUSALIMU i razrušio grad i pobio stanovnike te ostatak odveo u ropstvo....tako uče i ne plaše se niti brinu što Isus reče da NIJE NIŠTA UKINUO. Sam Gospod je svoj narod upozoravao da će po Danilovom zapisu stići rat i da beže iz Jerisalima.
Ne žele da čuju kako posle 69 sedmice pomazanik Božji je MRTAV a drugi vojvoda naroda koji dolaze u Jerisalim on čini rat i on ukida žrtvu u polovini rata.
Neko nevoli Jevrejsku istoriju niti Bibliju sluša i pripisuju Gospodu svo zlo koje učiniše rimski cezari.


lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: 70 sedmica Danilo 9 gl.

Počalji od SION taj 2014-10-20, 17:57

Dakle razmak između 69-te i 70-te sedmice je period vremena milosti? Poslednja sedmica je istrgnuta iz niza i ostavljena za poslednje vreme kada Izrael ponovu uđe u Božiji izbor?
avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Re: 70 sedmica Danilo 9 gl.

Počalji od lavić taj 2014-10-20, 18:56

SION ::Dakle razmak između 69-te i 70-te sedmice je period vremena milosti? Poslednja sedmica je istrgnuta iz niza i ostavljena za poslednje vreme kada Izrael ponovu uđe u Božiji izbor?

Možda je ti tako razumeš i to je tvoje pravo.
Meni je 70-ta sedmica ispunjena u Judejskom ratu i onih 2300 večeri i jutara kad su majke tek rođene bebe kuvale i jele.Jelo se sve i mrtvi koji nisu bili bačeni sa zidova van.
Da se to vreme ne skrati niko od izabranog naroda nebi ostao zato se od 2520 skrati na 2300 jer još sedam meseci gladi niko nebi izdržao ništa od hrane više nisu imali.

Ako bih prebacio tu zadnje sedmicu godina na kraj onda trebam čuti pasus gde se od tih sedam godina krati i koliko i radi kojih izbranih bi se tad kratilo i zašto?
Ko će na kraju biti zatvoren da umire bez gladi i ko će ratovati svo to vreme sa izabranima?
Ko će UKINUTI ŽRTVU u polovini tih sedam godina?
U Otk. čitamo da će na kraju sveti bežati po planinama i gorama i Bog će im davati Manu i neće gladovati niti će biti žedni.
Ako bi tako gledao onda bi TEK usledilo razorenje Jerusalima i HRAMA u budućnosti a ja čitam da će Bog stići i tamo će se u hramu i dalje prinositi žrtve...dakle nije uništen.

Ali jeste SVE to bilo u Judejskom ratu u slovo i dade im upozorenje da se mole da ne bude bježanj subotom i u zimu.Tu nevolju gledam u kontekstu te glave gde se obraća JEVREJSKOM NARODU i takvu nevolju više neće imati.Nevolja koja se sprema na kraju za VERNE jeste od zveri koja će tražiti obožavanje i ko nije tamo već negde dalje taj nema nevolju a imaće i vode i hrane.To što može biti ubijen ako ne klanja kipu pa bilo je ubijanja i u inkvizicijama i u svetskim ratovima iz čista mira i to je nevolja ako tako gledamo ali nisu jeli rođenu živu decu koju bi ubili i skuvali a to se činilo u Judejskom ratu.

NEVERNI će imati nevolju od čaša zala a ono upozorenje je Isius dao VERNIMA i njih se ne dotiču čaše već bezakonik ali opet ne svih a u Judejskom ratu je bio veliki pogrom i veliko stradanje i neviđena glad i bolesti nisu imali gde sahranjivati leševe već noću ono što ostane bacali preko zidova u provaliju.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: 70 sedmica Danilo 9 gl.

Počalji od SION taj 2014-10-20, 19:13

lavić ::Možda je ti tako razumeš i to je tvoje pravo.

Samo sam pitao.

lavić ::Meni je 70-ta sedmica ispunjena u Judejskom ratu i onih 2300 večeri i jutara kad su majke tek rođene bebe kuvale i jele.Jelo se sve i mrtvi koji nisu bili bačeni sa zidova van.
Da se to vreme ne skrati niko od izabranog naroda nebi ostao zato se od 2520 skrati na 2300 jer još sedam meseci gladi niko nebi izdržao ništa od hrane više nisu imali.

Jel to znači da se sve ovo već odigralo?

"Sedamdeset je nedelja određeno tvome narodu i tvome gradu svetom da se svrši prestup i da nestane greha i da se očisti bezakonje i da se dovede večna pravda, i da se zapečati utvara i proroštvo, i da se pomaže sveti nad svetima."
avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Re: 70 sedmica Danilo 9 gl.

Počalji od lavić taj 2014-10-20, 19:22

Još čitamo da će zver zvana bezakonik sesti u hram i on će vikati MIR,MIR,MIR JE i neće hteti srušiti svoje ustoličenje pa to je čekano vekovima da tamo ode i neće uništavati svoj položaj u Jerusalimu a to znači da neće razoriti svetinju i onda nema ispunjenja zadnje sedmice jer tamo kaže da će biti RAT i pustošenje do kraja (kao u Judejskom ratu što je bilo).

Mislim da bi valjalo proveriti one reči koje Isus daje kao odgovor na TRI pitanja u Matej 24 gl.Prvo pitanje glasi:
,Kaži nam kad će to biti,,? A odnosi se na RAZORENJE HRAMA i grada i odgovor ide počev od 15 stiha do 22.
Isus daje upozorenje onom naraštaju šta će ih snaći u vreme razorenja grada i hrama i u tom kontekstu ide nevolja i skraćenje dana.

Nesmemo poruku o razorenju grada i hrama ignorisati jer se to ZBILO baš na onom naraštaju kao što je rečeno a samimtim desilo se i navedeno u odgovoru, nevolja i skraćenje tih dana.
Ja ne nalazim nigde potvrdu da će se na kraju razoriti hram i grad i da će tamo biti tar do kraja niti da će se posle rušenja Jezekijinog hrama ponovo novi graditi niti da će Jerusalim ponovo graditi u mileniju da bi žrtve preinosili jer će sve to stajati.


lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: 70 sedmica Danilo 9 gl.

Počalji od lavić taj 2014-10-20, 19:34

SION ::


Jel to znači da se sve ovo već odigralo?

"Sedamdeset je nedelja određeno tvome narodu i tvome gradu svetom da se svrši prestup i da nestane greha i da se očisti bezakonje i da se dovede večna pravda, i da se zapečati utvara i proroštvo, i da se pomaže sveti nad svetima."

Za mene jeste i za svakog Jevrejina i Jevrejsku istoriju.
Zar će se Isus ponovo pomazivati?
Zar Isus nije naša večna pravda?
Zat nije dolskom Duha svetoga prestalo bivanje PROROKA već postoji samo DAR proroštva koji se bitno razlikuje od proroka.Dvojica proroka su gore i oni će činiti svoju službu kad dođu ali neće proricati već činiti čuda.Neće određivati budućnost već vršiti obraćenja naroda.
Zar Isus nije očistio bezakonje?
Da nestane greha i da se svrši prestup kao i sve ostalo je rečeno Jevrejima kroz taj lanac koji se njima nudi i objašnjava.Zato čitamo kako je Izrailju otvoren bio studenac da se operu od svojih greha i očiste u tom izvoru a oni ne hteše. A koji htedoše njima dade vlast da se sinovi Božji nazovu. Ovde se ne govori da neće na zemlji biti grešnih više već da verni neće biti grešnici.
Čitamo u milenijumu kako žive oni što dođeše na Jetusalim u boj i ostadoše da će živeti na zemlji i da će se množiti i dugo živeti ali će i UMIRATI a umire se zbog greha tako reči nestati greha znači pokajati se.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: 70 sedmica Danilo 9 gl.

Počalji od SION taj 2014-10-20, 19:55

lavić ::
Za mene jeste i za svakog Jevrejina i Jevrejsku istoriju.
Zar će se Isus ponovo pomazivati?
Zar Isus nije naša večna pravda?
Zat nije dolskom Duha svetoga prestalo bivanje PROROKA već postoji samo DAR proroštva koji se bitno razlikuje od proroka.Dvojica proroka su gore i oni će činiti svoju službu kad dođu ali neće proricati već činiti čuda.Neće određivati budućnost već vršiti obraćenja naroda.
Zar Isus nije očistio bezakonje?
Da nestane greha i da se svrši prestup kao i sve ostalo je rečeno Jevrejima kroz taj lanac koji se njima nudi i objašnjava.Zato čitamo kako je Izrailju otvoren bio studenac da se operu od svojih greha i očiste u tom izvoru a oni ne hteše. A koji htedoše njima dade vlast da se sinovi Božji nazovu. Ovde se ne govori da neće na zemlji biti grešnih više već da verni neće biti grešnici.
Čitamo u milenijumu kako žive oni što dođeše na Jetusalim u boj i ostadoše da će živeti na zemlji i da će se množiti i dugo živeti ali će i UMIRATI a umire se zbog greha tako reči nestati greha znači pokajati se.

Dobro, onda nema prepreka za završne događaje koji slede.
avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Re: 70 sedmica Danilo 9 gl.

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu