Znaci posljednjeg vremena

Ići dole

Znaci posljednjeg vremena

Počalji od kainos taj 2014-10-21, 18:16

avatar
kainos

Broj poruka : 35
Datum upisa : 05.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Znaci posljednjeg vremena

Počalji od lavić taj 2014-10-21, 20:12

Draga moja braćo i sestre u Bogu, mnoge verske zajednice govore kako je dolazak Isusa Hrista blizu i uskoro stiže i ta se poruka već pretvorila u frazu i gubi svoju težinu iz prostog razloga što ne potkrepljuju svoje izjave konkretnim primerima. Uz Božiju pomoć i Njemu na slavu želeo bih vam pokazati te znakove a vi sami recite posle iznetih argumenata da li je blizu i koliko?

Krenimo redom: Učenici pitaju Isusa ,, . . .kaži nam kad će to biti?(da će se razrušiti hram) i kakav je znak tvojega dolaska i pošljedak vijeka?'' Matej 24. 3
Ovde su postavljena tri pitanja 1. Kad će se hram u Jerusalimu razrušiti? 2. Koji su znaci Isusovog dolaska? 3. Koji su znaci kraja vremena?Isus im odgovara: ,,čućete ratove i glasove o ratovima'' ,,ustaće narod na narod i carstvo na carstvo'' Zar nije u proteklih skoro 20 vekova bilo bezbroj ratova i revolucija i dva svetska? ,,mnogi će doći u ime moje govoreći: ja sam Hristos. I mnoge će prevariti.'' ,Zar nije bilo i još ih ima mnoštvo lažnih proroka? Gde se oni nalaze, po bioskopima ili kafanama, a ne oni su u crkvama i govore baš u Isusovo ime. Oni osnivaju razna verska udruženja i sad ih ima oko 10 000 raznih verskih grupa i učenja u svetu. ,,izići će mnogi lažni proroci i prevariće mnoge''Danas na svakom koraku imate lažne proroke u časopisima pišu horoskope, na TV proriču sudbinu, preko oglasa proriču, gledaju u karte,u pasulj, u kosti, u šoljice kafe itd. ,,i što će se bezakonje umnožiti, ohladnjeće ljubav.'' Reč ljubav je danas nepoznanica a ona nema nikakve veze sa telesnim potrebama, bezakonje se umnožilo prema Bogu i prema ljudima međuse. ,,i propovedaće se ovo jevanđelje po celom svetu za svedočanstvo i tada će doći pošljedak.'' Biblija se štampa na svim svetskim jezicima i dijalektima već godinama, dakle i to se ispunilo i sve ovo su znaci POSLETKA VREMENA i to je odgovor na ono treće pitanje sa početka.Nama je sad potrebno znati odgovor na drugo pitanje:KOJI SU ZNACI ISUSOVOG DOLASKA? Isus je rekao svojim učenicima da bi im imao još mnogo toga reći ali oni nisu u stanju nositi (razumeti) zato im kaže da će im poslati Duha utešitelja koji će ih svemu poučiti što se i zbi na praznik pedesetnice zato Savle obraćen postaje Pavle i zapisuje sledeće, ali pre toga na momenat pogledajmo šta je vekovima pre Pavla pisao Danilo pa će mo se vratiti Pavlovim rečima.Danilo u sedmoj glavi između ostalog kaže da će se pojaviti jedan čovek (car) koji će činiti sledeće: ,,I govoriće reči na višnjega, i potiraće svetce višnjega, i pomišljaće da PROMENI VREMENA I ZAKONE, i daće mu se u ruke za vreme za vremena i za po vremena.'' Vreme je jedno, vremena su dva, i pola vremena zajedno čine tri i po vremena odnosno tri i po godine što se lepo može videti u četvrtoj glavi Danila.

Odakle stiže taj car? On sedi na sedam brežuljaka (Rimu) i ima zvanje cara od davnina jer ima svoju državu zvanu Vatikan. Danilo je opisao četri velika carstva i četvrto zadnje rimsko kao strašnu zver koja će satrti ne samo njegov narod već i druge narode što se kroz istoriju i potvrdilo.Ali tu nije kraj rimskom carstvu ni njegovim carevima što smo videli videti.

Čujmo sad šta kaže pomenuti Pavle uvezi gore navedenog čoveka bezakonja koji želi promeniti Božji zakon i ružiti Boga ,,Da vas niko ne prevari nikakijem načinom: jer neće doći (Isus) dok ne dođe najprije otpad, i ne pokaže se čovjek bezakonja, sin pogibli, koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on SJESTI U CRKVI BOŽIJOJ kao Bog pokazujući SEBE DA JE BOG.'' II Solunjanima 2. 3-4 Iz proteklih tekstova smo zapamtili šta je hula i ko nosi hulno ime i videli smo ko je čovek bezakonja i gde se sad nalazi ali da se podsetimo na šta on čeka da bi se pojavio i u kakvoj sili će doći? ,,Kojega je dolazak PO ČINJENJU SOTONINU sa SVAKOM SILOM, i ZNACIMA i LAŽNIJEM ČUDESIMA, i sa SVAKOM PREVAROM nepravde među onima koji ginu; jer LJUBAVI ISTINE NE PRIMIŠE, da bi se spasli''II Solunjanima 2. 9-10 Šta je ,,ljubav istine'' to je reč Božija koju pogaziše radi svoje dogme zato ne poznaše istinu niti je primiše.
Zvarka čeka znake u suncu i nebu kao i na zemlji govori ,,gospa'' i tad kaže dolazi Isus i počinje milenijum mira na zemlji sa jedinom pravom rimskom verom tako oni kažu a Bog kaže drugačije.Kad se pojavljuju pomenuti znaci? Oni se javljaju otvaranjem šestog pečata ,,I vidjeh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i sunce posta crno kao vreća od kostrijeti, i mjesec posta kao krv; i zvijezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vjetar zaljulja.I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mjesta svojih pokrenuše se.'' Otkrivenje 6. 12-14Tako čudo je njemu potrebno da bi se pojavio kao Isus i pokušao prevariti i izbrane ako bude moguće, dakle zverka čeka čudo.
Ali tamo reče da će zverka otići u crkvu Božiju (Jerusalemski hram) a njega (hrama) nema, kako sad? Bog je obećao svom nepokornom i tvrdovratom Jevrejskom narodu da će ih rasejati na sve četri strane sveta što je i učinio ali im je obećao da će ih vratiti (sabrati i pokupiti) iz svih naroda i dovesti u NJIHOVU ZEMLJU.,,Jer ovako veli Gospod Gospod: evo me, ja ću tražiti ovce svoje (svoj narod) i gledati ih.kao što pastir traži stado svoje kad je kod ovaca svojih raspršanijeh, tako ću tražiti ovce svoje i oteću ih iz svijeh mjesta kuda se raspršaše kad bijaše oblačno i mračno. I izvešću ih iz naroda, i pokupiću ih iz zemalja, i dovešću ih u zemlju njihovu i pašću ih na gorama Izrailjevijem pokraj potoka i po svijem mjestima naseljenijem u zemlji.'' Jezekilj 34. 11-13 Izrailj dobija državu 1948 god. a od tad se iz 108 zemalja Jevreji vratiše u svoju otadžbinu.Čime zaslužiše tu milost? Ničim. ,,Zato reci domu Izrailjevu :ovako veli Gospod Gospod: neću vas radi učiniti, dome Izrailjev, nego radi IMENA SVOJEGA koje oskvrniste u narodima u koje dođoste.'' Jezekilj 36. 22 Još uvek ne dostaje hram ali se treba setiti da se hram ne pravi na licu mesta jer se nesme čuti buka već se sve spremi i na licu mesta postavi bez klesanja, tesanja i lupanja kao što se i pre gradio hram.Oni imaju spremno sve za montiranje hrama do zadnjeg delića i to odavno. Imaju spremljen veliki broj sveštenika obučenih za službu i odeću za njih. Imaju spremljenu sedamdesetoricu koji su vrhovno telo i biraju prvosveštenika. Napravljena je prvosveštenička odeća. Načinjeno je od zlata sve potrebno posuđe. Napravljen je ogroman broj harfi. Ogromno krdo ovaca i goveda pase koji su kupljeni za žrtvu.

Šta se čeka da bi hram bio postavljen na mesto sadašnje kupole? Čeka se znak od Boga jer Jevreji uvek ištu znake i Bog će im ga dati. Koji je to znak?
Otvaranje šestog pečata čeka zver da bi se pokazala a Jevreji će kad se otvori nebo ugledati Boga i tad će veoma brzo biti načinjen Jezekijin hram jer je montažan.
Dok Jevreji budu pravili hram zverka će sebe među paganima uzdići i njenu ikonu (sliku za obožavanje) će morati poštovati klanjanjem jer je satana i od Isusa tražio istu stvar ali Isus se nije poklonio satani za razliku od mnoštva pagana i nevernih Jevreja (njihovog vrha).Satana progovara kroz tu ikonu da se svi pobiju što se ne budu hteli pokloniti toj ikoni.Otkrivenje 13. 15 ,, I bi joj dano da dade duh ikoni zverinoj, da progovori ikona zverina, i da učini da se pobiju koji se god ne poklone ikoni zverinoj.'' Zati im zverka traži mikro-čip na čelo ili desnu ruku koje predstavlja žig zveri da bi mogli kupovati i prodavati jer novac je kod velikog gazde.
U međuvremenu zla se izlivaju i peto zlo pogađa presto zverin a zverka odlazi i seda u Jerusalemski hram i daje mu se u ruke njemu čoveku bezakonja da tri i po godine sedi tamo u hramu i naziva sebe Bogom.Od Jevreja traži držanje nedelje i obožavanje njega (čoveka bezakonja dok u istom periodu deluju dva proroka Božija čudima i zemlja nema dažda u tom vremenu o čemu govori 11-ta glava Otkrivenja.
Draga braćo i sestre koliko je ostalo do dolaska CARA SLAVE? Šesti pečat se može otvoriti svakog dana i tad je za pagane kraj milosti jer je ušlo neznabožaca koliko treba i tad se Jevreji brzo pečate i dalji redosled znate.
Kad crkvama kažete da su bolesne i gole one kažu da te nevodi Bog jer citiraš Božije reči. Kad im kažete da ljubavi istine prime da bi se spasili i veruju Božijoj reči više nego dogmi oni vas teraju iz crkve. Bog će izvesti svoje ovce iz svih torova jer je njima razumljiv njegov glas.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Znaci posljednjeg vremena

Počalji od lavić taj 2014-10-21, 20:16

smatram da je uz ostale znako kao što su tresenje zemlje (učestalo) i ujedinjenje zla ali i sodomija u procvatu da se treba obratiti pažnja i na čoveka bezakonja koji treba stići pa ga valja identifikovati.
Sem toga postoji još upozorenja koja treba pratiti a to je BROJ ZVERI i IKONA ZVERI ali i ŽIG ZVERI.

Mislim da je ovde zgodno mesto da i o ovim stvarima porazgovaramo ali argumentovano.

lavić

Broj poruka : 735
Datum upisa : 31.12.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Znaci posljednjeg vremena

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu