Musliman prešao u Hrišćanstvo

Ići dole

Musliman prešao u Hrišćanstvo

Počalji od Makabi taj 2013-11-30, 11:54Makabi

Broj poruka : 25
Datum upisa : 27.11.2013

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Musliman prešao u Hrišćanstvo

Počalji od SION taj 2013-12-04, 21:25

Sin lidera Hamasa, sada hrišćanin: Islam je droga, Isus je lek!


"Problem je u samom islamskom bogu. To je šokantno. On je bog mučenja i obmane, to je ono što on govori o sebi", izjavio je Hasan.
Na konstataciju novinara da će takvom izjavom veoma razbesneti milione muslimana širom sveta , odgovorio je da ne želi da uvredi muslimane, jer su oni i njegova porodica.
- Neki će se uvrediti, ali siguran sam da će se neki probuditi - rekao je.
A na opasku novinara da će "neki pokušati da ga ubiju", odgovorio je:
- Hoće. Ubiće moje telo, ali šta je sa mojom dušom i mojim idejama, mojim verovanjima koje delim sa svima? Da li će moći to da ubiju? Ne verujem.
On je rekao da je svaki musliman koji veruje da je ono što piše u Kuranu došlo od Boga "bolestan i da mu treba pomoć".
- Verujem da islam već propada. Spolja izgleda kao da raste, ali iznutra propada. On ne pomaže ljudima. Za 10 godina ga neće biti - zaključio je Mosab Hasan.
On je progovorio i o Hamasu, rekavši da u toj organizaciji svako u svakoga sumnja.
- Hamas počinje da sumnja u sve. U same sebe, svoje žene, u svoju decu, sve. Oni muče i ubijaju sopstvene ljude. zabadaju im igle pod nokte - rekao je, optuživši vođe Hamasa kao najogovornije za mučenje sopstvenih ljudi.
On tvrdi da islam najviše od svih religija protivreči samom sebi, a da religiozni i drugi lideri koriste određene delove Kurana, kako im odgovara u određenom političkom trenutku.
- Zavoleo sam Isusa jer je rekao: "Ljubite neprijatelje svoje". To je nešto što me je dirnulo i promenilo mi život zauvek. To mi je bilo kao lek. Kuran je bio kao droga - kazao je Mosab Hasan.
Kad je objavio knjigu "Sin Hamasa", njegov otac, šeik Jusef Hasan ga se javno odrekao.
- Zamoliću vas da se molite za moju porodicu. Ja znam njihova srca, oni su dobri ljudi. Ali, nažalost, njihov bog ne poseduje ni minimum humanosti, on želi da budu zveri. Naš problem je u njihovom bogu, u njihovoj ideologiji. Treba napraviti razliku između muslimana i islama. Muslimani su divni ljudi. Problem je u islamskom bogu. Ovo govorim kao autoritet koji tačno zna šta je islam. MOje mišljenje je da je to najveća laž u istoriji - kazao je Mosab Hasan.
On navodi da je najveći problem što četvrtina populacije misli da je to religija od Boga.
- Problem nisu muslimani. Oni su veliki i divni ljudi. Oni su moj narod i ja razumem njihovu tugu, poznajem njihovu patnju i njihova srca. Kad odete bilo gde na Bliski Istok, kod muslimana, videćete njihovu strast, njihovu gostoljubivost i bićete zbunjeni. Oni su bolji od mnogih hrišćana. Ali ne poredimo ljude nego ideologije. Otvorite Kuran, sura 9, stih 5 i videćete šta bog Kurana traži od svih nas da uradimo prema svakome. Nisu muslimani krivi što su rođeni u takvoj kulturi, ali oni treba da priznaju činjenice - rekao je Mosab Hasan i dodao:
- Izgledam kao izdajica zato što dajem mom narodu ono što im treba, a ne ono što žele.

http://pressonline.rs/svet/globus/292574/video-sokantno-sin-lidera-hamasa-sada-hriscanin-islam-je-droga-isus-je-lek.html
avatar
SION
Admin

Broj poruka : 1222
Datum upisa : 14.11.2013

Pogledaj profil korisnika https://www.youtube.com/channel/UC-_qo5qnRAEIQQH7lamfKzw

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu